Cégvilág

Májustól felpörög a balatoni hajózás

Május 2-tól már naponta közlekednek hajójáratok a Siófok-Balatonfüred-Tihany és a Fonyód-Badacsony útvonalon, valamint sétahajók várják a kora nyári időben a tónál pihenőket Siófok, Balatonfüred, Keszthely kikötőiben – derül ki a BAHART közleményéből.

A májusi hétvégéken tovább bővülnek a szolgáltatások, menetrendi hajók a Balatongyörök-Balatonmáriafürdő- Szigliget-Badacsony útvonalon (szombaton), illetve a Balatongyörök-Balatonmáriafürdő útvonalon (vasárnap) is közlekednek, sétahajózni pedig már Badacsony (szombaton és vasárnap) és Balatonmáriafürdő (vasárnap) kikötőiből is lehet.

A fiatalok körében kedvelt gyorshajók pedig a Siófok-Balatonfüred- Tihany útvonalon (szombaton) szelik a habokat.

A pünkösdi hétvégén több kikötő is segíti a hajóforgalmat

A pünkösdi hosszúhétvégén további kikötők is belépnek a hajózás körforgásába menetrendi hajókra szállhatunk az előzőek mellett a Balatonboglár-Révfülöp és a Balatonföldvár-Tihanyrév- Tihany útvonalakon. Balatonföldvár, Balatonboglár (szombaton), Révfülöp (szombaton) kikötőiben pedig újabb sétahajózási lehetőségeket kínál a BAHART. Az ünnepi hétvégétől menetrend szerint elérhető lesz a vízi-taxi szolgáltatás a Fonyód-Badacsony útvonalon hétvégente.

Forrás: BAHART

A társaság másik kiemelt ágazata a kompszolgáltatás,

a révkikötőkben május 11-től egészen június végéig már tovább járnak a kompok az esti órákban, igazodva az utasigényekhez.

Így Szántódrévből 6.40-től este 21.20- ig közlekednek minden nap 40 percenként a kompok, Tihanyrévből pedig 7 órától este 21 óra 40 percig. Forgalom függvényében a társaság sűríti a járatokat a menetrend felfüggesztésével.

hajózás Tihany komp bahart pünkösd
Kapcsolódó cikkek