Cégvilág

Négycsillagos szálloda nyílik a nyíregyházi állatkert­ben

A háromszintes, 38 szobás szálloda augusztus elsején fogadja majd az első vendégét.

Négycsillagos szállodát álmodtak a nyíregyházi állatkertbe. A Hotel Pangea a Modern Városok program keretében épül 12 hónap alatt, 1,7 milliárd forintból.

A háromszintes, 38 szobás szálloda augusztus elsején fogadja majd az első vendégét.

Az ország egyetlen állatkerti szállodáját ma is a Nyíregyházi Állatpark működteti. A háromcsillagos Hotel Dzsungelnek 18 családi szobája és 60 személyes diákszállása van. Népszerűségét jól jelzi, hogy március végén már nincs szabad hely a szezonra. A hotelt tíz éve nyitotta az állatkert, amely átvette az önkormányzattól és átalakította a park szélén lévő egykori úttörőtábort. Tavaly egy újabb hotel üzemeltetését vállalták át az önkormányzattól: a háromcsillagos Ózoon Hotel 19 szobával, étteremmel és állatsimogatóval rendelkezik.

Forrás: Moricz-Sabján Simon

Nyáron négy héten keresztül közel ezer gyermek vakációzik majd az állatkert saját szervezésű Zoo táborában.

Akkora az érdeklődés, hogy egyetlen nap alatt betelt az összes hely.

Az ország minden pontjáról érkeznek gyerekek a szüleikkel, részben ezért is érezte szükségét az állatkert vezetősége annak, hogy egy magasabb színvonalú szállodát is kialakítsanak.

Két éve álmodtuk meg a Hotel Pangeát, hogy magasabb kategóriájú szállást is tudjunk nyújtani az ideérkező látogatóknak. Sok a visszatérő vendég, hiszen fantasztikus élmény állatkertben tölteni az éjszakát, és reggel az állatok hangjára ébredni

– mondta a Világgazdaságnak Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezetője.

A Pangea tematikus szálloda lesz, a szobákat állatokról nevezik el, és a belső terét illetően is mind igazodik majd névadójához. Kialakítanak egy kőkorszaki hangulatú pangeakertet dinoszaurusz-játszótérrel, ahol még régészkedhetnek is a gyerekek, és életnagyságú dínó néz majd be a hotel ablakán – folytatta az ügyvezető.

A Hotel Pangeán kívül még számos beruházás zajlik a parkban. A Modern városok programból 6,7 milliárd forintos támogatást kaptak, ebből az új hotelen felül új látogatócentrumot is létrehoznak, de lesz tanösvény, hópárduckifutó, India-ház, afrikai madárröpde és egy jégkorszaki interaktív bemutató is, amely egyedülálló lesz Európában.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja

nyíregyházi állatpark Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn hotel pangea
Kapcsolódó cikkek