Cégvilág

Svájci szállodaláncot vásárol az AccorHotels

Az AccorHotels megállapodást írt alá a Mövenpick Holdinggal és a Kingdom Holdinggal a Mövenpick Hotels & Resorts megvásárlásáról, 560 millió svájci frank – 482 millió euró – készpénzért.

A tranzakció még hatósági jóváhagyás alatt áll, és 2018 második felében kell lezárulnia. Az ügylet akvizíciós hatása a következő évtől jelenik meg a csoport eredményeiben – tájékoztat az AccorHotels.

Forrás: AFP/Eric Piermont

A Mövenpick akvizíciójával konszolidáljuk a vezető szerepünket az európai piacon, és tovább erősítjük a növekedésünket olyan feltörekvő piacokon, mint a Közel-Kelet, Afrika és az APAC régió

– mondta el Sébastien Bazin, az AccorHotels elnök-vezérigazgatója.

A Mövenpick Hotels & Resorts komoly előnyre tesz szert az AccorHotels hűségprogramjával, disztribúciós csatornáival és üzemeltetési rendszereivel, melyek segítenek optimalizálni a teljesítményüket.

Az 1973-ban Svájcban alapított Mövenpick Hotels & Resorts 27 országban 84 szállodát, több mint 20 000 szobát üzemeltet és kiemelten erős jelenléte van Európában és a Közel-Keleten. A Mövenpick Hotels & Resorts 42 újabb szállodát tervez megnyitni 2021-ig, mely 11 000 új szobát jelent, ami szignifikáns növekedést jelent a Közel-Keleten, Afrikában és az APAC régióban. A csoport több mint 16 000 munkatársat alkalmaz világszerte.

felvásárlás Mövenpick Hotels & Resorts szálloda AccorHotels
Kapcsolódó cikkek