Cégvilág

Dancsó Péter résztulajdonos lett egy médiavállalkozásban

Hazánk egyik legnépszerűbb Youtubere, a Videómánia tulajdonosa tulajdonrészt szerzett az ő menedzsmentjéért is felelő cégben. A Videómániának jelenleg 870 000 követője van.

Dancsó Péter, Magyarország egyik legismertebb Youtube-csatornájának, a Videómániának a tulajdonosa és alkotója tulajdonrészt szerzett a többek között az ő menedzsmentjét is ellátó Special Effects Media Hungary Zrt.-ben – értesült a kreativ.hu.

A Special Effects Media Hungary Zrt. több mint 100 YouTube-csatornát menedzsel, a partnerek között szerepelnek a fiatalok körében legnézettebb magyar videósok, mint Pamkutya, Viszkok Fruzsi, Unfield, Szalay Isti, Csecse Attila vagy FollowAnna.

A cég társalapítója és vezérigazgatója a portálnak elmondta, hogy a kapcsolatuk Dancsóval a kezdetekig nyúlik vissza sőt, a videós volt az első ügyfelük még 2013-ban. A Videómániának jelenleg 870 000 követője van, és Szabó szerint a csatornának jelentős szerepe volt abban, hogy az egész cég sikeres legyen.

Az alapítók úgy találták, hogy a hozzáállásért és a lojalitást úgy tudják leginkább meghálálni, ha beveszik a cég részvényesei köré.

A Kreatívnak Dancsó is nyilatkozott: „Örülök, hogy mostantól már tulajdonosi szinten is részese lehetek a partnercégem sikerének. Tőzsdére megy a báttya!”

Dancsó Péter
Fotó: Facebook/Videómánia

Az oldal ugyan érdeklődött, hogy Dancsó mekkora tulajdonrészt kap, de Szabó Gergő nem tért ki a pontos számokra. Azzal kapcsolatban viszont kifejtette álláspontját, hogy a többi ügyfél hogyan reagált a döntésre.

Nem gondolom, hogy felmerül, hogy hátrányosan érintené ez a többi influencert, abszolút szakmai alapon közelítettük meg eddig is és ezután is a kérdést, vagyis azokat ajánljuk egy-egy projektre, akik az adott kommunikációs üzenettel valóban tudnak azonosulni.

– fogalmazott a cég alapítója.

Dancsó csatlakozásával a cég tulajdonosai, tulajdonszerzési sorrendben a következők: Müller Péter és Szabó Gergő magánszemélyek (a cég két alapítója), a Central Médiacsoport, amely 2016-ban szállt be a cégbe, illetve mostantól Dancsó Péter, mint magánszemély.

Dancsó Péter YouTube-csatorna Special Effects Media Hungary Zrt.
Kapcsolódó cikkek