Cégvilág

Társadalmilag hasznos vállalkozásokat támogat az Erste

Tizenkét társadalmilag hasznos szervezetet tett befektetés-éretté a júniusban zárult SEEDS program. Segítségükkel olyan szolgáltatásokkal és termékekkel gazdagodhat a magyar társadalom, amelyek nem csak hasznosak a közösségnek, de üzletileg is életképesek.

Az Erste Bank 2016 végén indította útjára az Erste Stiftunggal, az IFUA Nonprofit Partnerrel és a SIMPACT-tel összefogva az EU által társfinanszírozott SEEDS programot, amelyben az esélyegyenlőtlenséget csökkentő, a rászorulók életminőségének javítását elősegítő társadalmi vállalkozásoknak kínált segítséget. A program az indulás buktatóinak leküzdésére, valamint a működő szervezetek vállalkozásfejlesztésére jött létre – közölte pénzintézet.

A másfél éves programban részt vevő 67 társadalmi vállalkozást több mint 200 jelentkezőből választották ki. A szervezetek jelentős része végig aktív résztvevője volt a programnak: 59 vállalkozás a képzés minden egyes napján részt vett.

Az érintett szervezetek széles körű – az üzleti tervezési és marketing ismeretektől a vezetői képességekig terjedő – képzésben és mentori támogatásban részesültek: összesen 9 képzési napon vehettek részt és mintegy 90 mentor segítette a munkájukat.

A program első felében 48 üzleti terv született meg és közel 15 szervezet jutott új forráshoz, az Erste Bank pedig összesen közel 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást osztott szét a résztvevők között.

A program eredményeként a résztvevők közül 12 szervezetet sikerült eljuttatni addig, hogy társadalmi vállalkozásként befektetőket is keresni tudjon. A befektetőknek szóló javaslatokat alapos piackutatás, versenytárs-elemzés és pénzügyi modellezés előzte meg. A tevékenységek a társadalmi hatás széles spektrumát ölelik fel.

esélyegyenlőség SEEDS támogatás Erste társadalmi vállalkozások
Kapcsolódó cikkek