Cégvilág

Növelheti nemzetközi jelenlétét a nyelvoktató magyar startup

Mintegy 250 milliós befektetésből erősítheti tovább nemzetközi jelenlétét a magyar nyelvoktató alkalmazás.

Közel 800 ezer euró (250 millió forint) tőkebefektetést kapott a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől az angol nyelvtanulást segítő Xeropan – olvasható a cég közleményében.

Tankönyvi, magolós, idejét múlt tananyagok helyett filmek előzeteseit, TV show-k párbeszédeit, híranyagokat dolgozunk fel, hogy a velünk tanulók ne egy idegen bolygón érezzék magukat, ha külföldiekkel kell kommunikálniuk

– közölte az alapító cégvezető, Al-Gharawi M. Attila.

Fotó: Pixabay

A cég közlése szerint a szülők általában örülnek, ha gyerekeik a telefonjukon a Xeropan-t nyomkodják, és gyakori, hogy ők maguk is belefeledkeznek, mert rengeteg új, az élő nyelvben használt kifejezést és szófordulatot ismerhetnek meg, amit egyébként csak az anyanyelvi környezetben élve tehetnének meg.

A világ 185 országából felhasználókkal rendelkező cég a segítségével intenzívebb nemzetközi megjelenést tervez.

Az alkalmazás az elmúlt években már folyamatosan növekvő bevételt termelt. 2020-ig milliárdos árbevétel elérése a cél. A két alapítóval induló startup az elmúlt években tananyag fejlesztői, software fejlesztői és marketing csapattal bővült. Jelenleg húsz ember dolgozik az alkalmazás fejlesztésén és számos külső szakértőt is bevontak. Ennek köszönhetően naponta több ezren használják a Xeropant, és piaci átlagot meghaladó azok aránya, akik hosszú távon is velük maradnak – derül ki a közleményből.

Xeropan nyelvtanulás
Kapcsolódó cikkek