Cégvilág

Ez a száz legnézettebb hazai weboldal

Nem csak legális, de legalábbis a szürke zónában mozgó oldalak is nagy számban megtalálhatóak a magyarok által legkedveltebb oldalak között.

Egyetlen nap alatt 30 millió alkalommal nézik meg a 100 legnézettebb magyar weboldalt. A lista élén a hírportálok állnak, de egy torrentoldal is felfért a TOP10-be – olvasható az ite.hu összeállításában.

A portál második alkalommal készítette el a 100 legnézettebb hazai weboldal listáját.

A listát az Index, az Origo és a Startlap vezeti. Ez a három oldal, amelyik naponta 1 milliónál is több látogatást regisztrál átlagosan.

A vezető oldalak jellemzően magazinok és hírportálok, de egy-egy blogoldal, vagy e-mailszolgáltató is felfért a listára, továbbá az egyik legnépszerűbb hazai torrentoldal és a gyakorikerdesek.hu oldal is.

A hirdetőoldalak közül a jofogas.hu, a hasznaltauto.hu és az ingatlan.com vezeti a listát. A receptoldalak esetén a három vezető márka a Nosalty, a Mindmegette és a Receptneked.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A meteorológiai oldalaknál az Időkép után a Köpönyeg és a met.hu következik. A listán szép számmal vannak jelen az oktatási oldalak, a Sulinet mellett, az egyetemek weboldalai, sorrendben az ELTE, a BME és a Debreceni Egyetem található meg a élmezőnyben. A négy évvel ezelőtt felméréshez hasonlóan a nagy bankok oldalai és a telefontársaságok is felfértek a 100-as listára.

Nem csak legális, de legalábbis a szürke zónában mozgó oldalak is nagy számban megtalálhatóak a magyarok által legkedveltebb oldalak között. A két nagy torrentoldal mellett négy online filmeket kínáló weboldal is felfért a listára.

A négy évvel ezelőtti felméréshez képest korosodik a lista: 2014-ben a weboldalak átlagéletkora alig volt több, mint tíz év, most már a 13 évhez közelít a listán szereplő weboldalak életkora

– magyarázzák a lista összeállítói.

A 2014-es felméréshez képest 44 új weboldal került fel a toplistára és ennyi is tűnt el – magyarázzák a lista összeállítói. Új oldalak a listán például a nagy webáruházak, az Emag, vagy az Edigital, ami jól mutatja a vásárlói szokások megváltozását és az e-kereskedelem térhódítását.

weboldalak internet
Kapcsolódó cikkek