Cégvilág

Romániában terjeszkedik a magyar szoftvercég

A Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap (KMVA) 465 millió forint befektetéséről döntött a magyar tulajdonú IPR-Insights CEE Kft.-be. A speciális feltételek mellett létrejött tőkebefektetés a szoftvergazdálkodással és licenctanácsadással foglalkozó társaság nemzetközi terjeszkedési stratégiáját segíti. 

A KMVA a növekedni képes magyar mikro-, kis- és középvállalkozások Magyarországgal határos országokat érintő piaci megjelenését és hosszú távú, vállalkozások közti határon átnyúló együttműködését finanszírozza.

A most bejelentett 465 millió forintos befektetése az IPR-Insights romániai terjeszkedését és új szoftvergazdálkodási célszoftvereinek fejlesztését segíti.

Az IPR-Insights International Zrt. 2015-ben a Bonitás Kockázati Tőkealap-kezelő (ma: Bonitás Befektetési Alapkezelő) Zrt. tőkebefektetése révén kezdett nemzetközi terjeszkedési terveinek megvalósításába.

Az akkor 230 millió forint éves árbevételt elérő magyar cég Varsóban nyitotta meg első külföldi irodáját, és most Románia felé nyit.

Fotó: IPR-Insights

A társaság expanziós terveinek legfontosabb mozgatórugója a 17 év alatt felhalmozott tapasztalat és szaktudás kiaknázása további régiós országokban, valamint a globális szoftvergazdálkodási piac – nemzetközi prognózisok* szerinti – évi 14-15 százalékos növekedése.

Az IPR-Insights független szoftvergazdálkodási- és licenctanácsadóként itthon abszolút piacvezető, részesedését 90 százalékra becsülik. 2002-es alapítása óta a szoftvergazdálkodás evangelizátora, fejlesztője és szállítója a SAM-Insights szoftvereszköz-gazdálkodási termékcsaládnak. Célcsoportjába tartozik minden olyan közép- és nagyvállalat, amely legalább 200 számítógépet üzemeltet – gyakorlatilag ma Magyarországon minden ismert nagyvállalat igénybe vette már szolgáltatását és/vagy használ SAM-Insights terméket.

Az IPR-Insights Hungary Kft. 2018-as üzleti évében előreláthatólag több mint 470 millió forint árbevételt realizál, ami az előző évhez viszonyítva 22 százalékos növekedést jelent.

startup Románia IPR-Insights Hungary Kft. kkv
Kapcsolódó cikkek