Cégvilág

Rakodórobot és gyáravató Sóskúton

Átadták a 2,8 milliárd forintos Mapei gyártóüzem Sóskúton, ahol munkába állt Sofia, a rakodórobot is.

Elkészült a Mapei Kft. új gyártóüzeme Sóskúton.

A ma átadott 2,8 milliárd forintos beruházás eredményeként az építőipari ragasztókat és építőkémiai termékeket előállító vállalat megduplázza, 55 ezer tonnáról 110 ezer tonnára növelheti magyarországi gyártókapacitását.

Emellett a betonadalékszer gyártás egy 8 ezer tonnás speciális keverőgéppel bővült. Az új termelőüzem a 2002-ben zöldmezős beruházás keretében megépült első ütem bővítése.

A gyárépítés létjogosultságát jelzi, hogy a Mapei Magyarország forgalma tavaly a rekordokat döntő építőipari ágazatot is felülmúlva, a tervezett 16 százalék helyett 30 százalékkal nőtt, ezáltal meghaladta a 16,4 milliárd forintot.

Mára a Mapei Magyarország Kft. a 2,4 milliárd eurós forgalmú, világszerte 81 leányvállalatot magában foglaló nemzetközi vállalatbirodalom legeredményesebb, ráadásul a legtöbb innovációs ötlettel szolgáló tagjává vált – közölte Veronica Squinzi, a Mapei csoport globális igazgatója. A sóskúti beruházás elkészültének apropóján rendezett nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy miután a társaság új leányvállalatokat vásárol, mára a világ szinte minden építkezésén jelen van.

A cég öt földrészen 81 gyárat működtet, és 87 leányvállalata van 56 országban. Az olasz nagyvállalat a helyi jelenlétben, a helyi piacismeretben, a helyi tapasztalatokban hisz, a helyi csapatnak köszönheti az igényekhez alkalmazkodó kínálatot.

Marco Squinzi, a nemzetközi cégcsoport kutatásért felelős igazgatója szerint mindezek miatt működtetnek világszerte már 31 kutatóközpontot a termékfejlesztésekre.

Fotó: Mapei

Növelték a kutatás-fejlesztésben dolgozók és folyamatosan növelik a kutatóközpontok számát, miután a kutatás-fejlesztésre, az iparági innovációkra óriási igény, és komoly kereslet mutatkozik.

A Mapei sóskúti gyárában állt munkába Sofia, a rakodó robot, jelezve, hogy egyre több munkafolyamatot tudnak és fognak majd a cégek a gyártásban és a kivitelezésben is automatizálni. Markovich Béla, a Mapei Magyarország ügyvezető igazgatója a szakképzés, és a szakmunka elismerése érdekében kifejtett erőfeszítéseikről beszélt. Tájékoztatása szerint

tavaly 7,3 ezer szakembert képzett ki a vállalat, miközben 11,3 millió e-mail-ben, posztban és hirdetésben tájékoztatta a felhasználókat a korszerű építési megoldásokról és a modern építőanyagokról.

 

gyár mapei Sóskút
Kapcsolódó cikkek