Hatalmas a tartalék a belföldi turizmusban, a felnőtt magyarok 56 százaléka sohasem vagy csak többévente szokott belföldön nyaralni, 40 százalék pedig sosem étkezik étteremben – derült ki az Eventrend Global tematikus kutatásából. A vendéglátóhelyek vendégeinek választási szokásait, elvárásait vizsgáló felmérés szerint ebédre átlagosan 4256 forintot szánnak a vendégek, vacsorára pedig 4851 forintot. Választásnál elsődleges szempont a vendéglátóhely színvonala, második a divat, és csak a harmadik az árszint. Az utazási szokásokról kiderült, hogy a pár napos pihenés elsősorban
a negyven év alattiak műfaja, a hatvan évnél idősebbek a több mint egyhetes üdüléseket szeretik. A magyarok 22 százaléka nagyobb baráti társasággal, 52 százalék
a közvetlen családjával megy nyaralni. | S. T.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.