Cégvilág

Az eddigi legsikeresebb évén van túl az Euronics

Az idén 30 éves Euronics rekordévet zárt tavaly. A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat húsz százalékos árbevétel-növekedést könyvelhetett el a 2017-es eredményhez képest, ezzel átlépte a 74 milliárd forintot. Jól teljesített a webshop is, melynek forgalma megkétszereződött egy év alatt – olvasható a cég közleményében.

Az elmúlt harminc évben folyamatosan nyereségesen működő Euronics tavaly az árbevételnél is nagyobb mértékben, 25 százalékkal növelte adózott eredményét. A műszaki áruházláncnál vásárlók egyre bátrabban választják a rugalmas konstrukciójú hitelmegoldásokat,

a 2012-es adatokhoz képest 46 százalékkal nőtt a jóváhagyott áruhitelek összértéke.

A fogyasztók tudatossága folyamatosan nő, egyre többen választanak drágább, de jobb minőségű termékeket, melyekhez előszeretettel választanak termékbiztosítást is. Az Euronics 2012-höz képest 159 százalékos növekedést regisztrált ezen a területen. Elsősorban okostelefonjaikat, de más, értékes műszaki tárgyaikat is szeretik biztonságban tudni a vásárlók

Fotó: Euronics

A fejlesztések folytatódnak

A tavalyi év rekordjai azért is kiemelkedők, mert mindezt úgy érte el az Euronics, hogy közben

egymilliárd forint értékben hajtott végre beruházásokat:

700 milliót költött a bolthálózat fejlesztésére, illetve 300 milliót az IT és egyéb műszaki jellegű fejlesztésekre.

A 2019-es évben is folytatódnak a beruházások, az idei évben a logisztikára fókuszálva: a raktár 14 000 négyzetméteresre hízik, 400 millió forintot költ az Euronics raktártechnikára, ezen belül 29 Toyota típusú targoncát szereznek be, új csomagolóállomást (és polcrendszert) állítanak üzembe, illetve a fenntarthatóság jegyében teljesen átállnak a vonalkód alapú, papírmentes raktári munkára.

Egyre több helyen találkozhatunk majd Euronicssal

Tovább terjeszkedik az áruházlánc, Cegléden már megnyílt egy idén tavasszal, amelyet egy új budapesti követ majd szeptemberben, miközben Esztergomban bővült a meglévő üzlet, a kecskeméti és dunaújvárosi pedig frekventáltabb helyre költözik.

 

elektrotechnika Euronics növekedés műszaki üzlet rekord
Kapcsolódó cikkek