Cégvilág

Hatalmas az érdeklődés rendelőfelújításra

A rendelkezésre álló keretösszeget jócskán meghaladó mértékben lenne igény orvosi rendelők építésére, felújítására.

A Magyar falu program (MFP) keretében az orvosi rendelők felújítására csaknem háromszor akkora összegű pályázati igény érkezett be, mint amekkora a keretösszeg – közölte a Miniszterelnökség a Világgazdasággal.

A rendelkezésre álló 4 milliárd helyett 386 pályázó 11 milliárd forintot is meghaladóan nyújtott be e célra támogatási igényeket.

Eszközbeszerzésre 2 milliárd forint áll rendelkezésre, ezen a címen 839 kérelmet adtak be a Magyar Államkincstár felületén.

Fotó: Shutterstock

A Magyar falu program orvosi alapellátáshoz kapcsolódó pályázatai között az alapellátás infrastruktúrájának fejlesztésére – orvosi rendelők felújítására, bővítésére, újak építésére, orvosi eszközök beszerzésére és orvoslakások építésére – lehetett pályázni. Új típusú rendelő létrehozására összesen húsz pályázat érkezett, az orvosi szolgálati ház építését támogató program keretében hat kérelmet adtak be, de további tizenöt beadványt éppen feltöltenek.

Itt a rendelkezésre álló keretösszeg 5 milliárd forint, a pályázatok nincsenek határidőhöz kötve, a támogatási igényeket folyamatosan be lehet adni.

A program keretében egyébként 100-130 háziorvosi rendelő újulhat meg, és 600-700 település lehet a kedvezményezettje az orvosieszköz­beszerzési programnak.

Felújításra, bővítésre legfeljebb 30 millió forint, új, többcélú intézmény megvalósítására – ahol a háziorvosi rendelő mellett gyermekorvosi, fogorvosi, védőnői ellátást is biztosítanak – 125 millió forint a maximális támogatás.

A teljes cikk a szerdai Világgazdaságban olvasható

orvosi rendelők Magyar falu program
Kapcsolódó cikkek