Cégvilág

Napelemparkot létesített a Videoton Holding Székesfehérváron

Kísérleti jelleggel, mintegy kétszázmillió forintból létesített napelemparkot a Videoton Holding Zrt. saját, székesfehérvári ipari parkjában.

A naperőmű keddi sajtónyilvános bejárásán Sinkó Ottó társ-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a Videoton méretéhez képest csekély értékű beruházásról van szó, ugyanakkor fontosnak nevezte a technológia bevezetését a mindennapjaikba.

Közölte, hogy egy kísérleti projektről van szó, amely jól mutatja a cégcsoport elkötelezettségét a megújuló energiák irányába. Amennyiben a rendszer beválik, bővíteni fogják a napelemparkot.

A Videoton Holding Zrt. kísérleti jelleggel, mintegy kétszázmillió forintból létesített napelemparkja a cégcsoport székesfehérvári ipari parkjában a sajtóbejárás napján, 2019. augusztus 6-án. MTI/Bodnár Boglárka

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester szerint a Videoton a klímavédelemben is élen jár a székesfehérvári cégek között. Példaértékűnek nevezte a beruházást, amelyet a cég saját erőből és nem pályázati forrásból valósított meg.

Úgy vélte, a tapasztalatokat a jövőben a városvezetés a városüzemeltetésben, a közszolgáltatások fenntarthatóbbá tételében kamatoztathatja.

energia Videoton Holding vállalatok
Kapcsolódó cikkek