Cégvilág

Távozik a McDonald’s HR-igazgatója is

David Fairhurst 2015-ben került a humán erőforrás élére, röviddel azután, hogy Easterbook vezérigazgatója lett a McDonald’snak.

A McDonald’s hétfőn bejelentette, hogy David Fairhurst HR-igazgató is távozott a cégtől, Steve Easterbrook vezérigazgatót követően, akit a hétvégén bocsátottak el, mert kapcsolatot folytatott egy alkalmazottjával – írja a Forbes.

Fairhurst távozását az új vezérigazgató, Chris Kempczinksi jelentette be. Fairhurst 2015-ben került a humán erőforrás élére, röviddel azután, hogy Easterbook vezérigazgató lett. Posztján ideiglenesen Mason Smoot váltja, aki szintén Easterbrook stábjának tagja volt.

Fotó: AFP

A McDonald's belső szabályzatára hivatkozva a személyzeti változásokat a cég nyilvánosan nem kommentálhatja, ezért egyelőre nem világos, hogy mi volt Fairhurst szerepe a botrányban és hogy miért távozott. A botrányt követően

a gyorsétterem részvényei hétfőn több mint 3 százalékot zuhantak.

Az elvált Easterbrook azután adta be lemondását, hogy kiderült, kapcsolatba bonyolódott egy alkalmazottal, márpedig a cég szabályzata tiltja, hogy a menedzsment tagjai viszonyt folytassanak bármely közvetett, vagy közvetlen beosztottjukkal.

David Fairhurst McDonald's gyorsétterem
Kapcsolódó cikkek