Cégvilág

Újabb luxusbevásárlási pletyka mozgatta meg a befektetőket

A Gucci, az Yves Saint Laurent és jó néhány más luxusbrand tulajdonosa, a Kering szemet vetett az olasz ruházati cégre, a Monclerre – állítja a Bloomberg iparági forrásokra hivatkozva.

A leginkább a kabátjairól ismert Moncler részvényei 9 százalékot erősödtek a tár-gyalások megkezdésének hírére, a Kering papírjai ennél szerényebb mértékben, mindössze 1,3 százalékkal emelkedtek. Az utóbbi cég egyébként nem kommentálta a hírportál értesülését. A Moncler közleményben elmondta: a cég vezére, Remo Ruffini időről időre találkozik a versenytársakkal, hogy feltérképezze a stratégiailag potenciális lehetőségeket.

A Moncler innovatív cégvezetési módszerei közé tartozik, hogy egy-egy projektbe több kreatív igazgatót is bevonnak, hogy mindegyik elkészítse a saját kollekcióját, így havonta tudnak előállni új termékekkel, ellentétben másokkal, akik szezonálisan dobják piacra az új dolgaikat.

Fotó: AFP

Ha megköttetik az üzlet, a Kering nagyobb erőkkel vehetné fel a versenyt a francia LVMH csoporttal, amely a közelmúltban szerezte meg a Tiffany ékszercéget 16 milliárd dollárért.

Az LVMH jó évet zár: az év elején a fiatal nőket célzó Fenty céget vásárolta meg. A tulajdonos Bernard Arnault a 106 milliárdos vagyonával lassan az Amazon-tulaj Jeff Bezos és Bill Gates helyére pályázhat a leggazdagabb emberek listáján. A Forbes magazin tavalyi listáján egyébként

Arnault még csak a negyedik helyen állt 76 milliárd dolláros vagyonával, az első helyen álló Bezos vagyona 131 milliárd dollár, míg Bill Gatesé 96,5 milliárd dollár volt 2018-ban, és Warren Buffett volt a harmadik leggazdagabb 82,5 milliárd dollárral.

luxusmárka Gucci Monclerre Yves Saint Laurent
Kapcsolódó cikkek