Cégvilág

Robusztus növekedésre készül az SAP

A nagyvállalati szektorban kivívott piaci részesedés érdemben már nem növelhető, a kkv-szektorban viszont még bőven van mozgástér Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezetője szerint.

Tavaly január óta áll az SAP Hungary élén, milyen évet zártak?

Pontos számok még nincsenek, de az már látszik, hogy sikeres évet zártunk, teljesítettük az elvárásokat. Az év során történtek finomhangolások, kisebb átalakítások, például a beszámoltatási struktúránkban. A közbeszerzések nagyjából féléves befagyasztása nem segített, de a két számjegyű növekedést még így is biztosan elértük.

Mely fejlesztések és projektek voltak tavaly a legfontosabbak?

Elindult 15 egyetem egységes intézményirányítási rendszere, és több pilotprojektünk is sikerrel zárult. Életre hívtuk az úgynevezett Hack2Sol műhelyprogramot, amely a startupok módszereivel pezsdíti fel a vállalati fejlesztéseket. Ezek a mesterséges intelligenciát, a dolgok internetét, a robotizált folyamatautomatizálást és más, új generációs képességeket felvonultató, az SAP Cloud platformra épülő, ingyenes workshopok.

Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. vezetője
Fotó: Móricz-Sabján Simon

Partnereink és ügyfeleink egy problémával, konkrét esettel érkeznek, mi pedig a résztvevőkkel közösen egy hét alatt elkészítünk egy megoldást a felvázolt helyzetre. Volt ilyen pilotprojektünk a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal is, ahol Facebook-integrációból keletkezett adatok elemzésére teszteltünk egy megoldást. Öt nap alatt meg tudtuk mutatni, hogy működik egy ilyen rendszer SAP-technológiával. Számos ehhez hasonló pilotot zártunk, amelyek az idén már valós projektekké alakulhatnak.

Mekkora cégmérettől érdemes gondolkodni ezen?

Egy néhány fős mikrovállal­ko­zás nem igényel ilyen megoldásokat, de tíz-húsz fős cégnél már érdekes lehet az innovációs projektek esetében. A vállalatirányítási rendszerek mellett ugyanis nagy hangsúlyt kapnak a portfóliónkban az olyan technológiák, mint a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás vagy az ügyfélélmény-menedzsment.

A teljes cikket a Világgazdaság pénteki számában olvashatja

Pintér Szabolcs SAP
Kapcsolódó cikkek