Cégvilág

Az Appeninn fejleszti a Club Aligát

Ennek köszönhetően már az idei szezonra megújul a strand és a kikötő parti környezete.

A társaság leányvállalata, a Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül, a tulajdonában, illetve vagyonkezelésében álló Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztése

és modernizálása érdekében – áll a BÉT közleményében.

Elindultak a felújítási munkálatok a balatonvilágosi Club Aliga területén. Az évtizedek óta elhanyagolt, sok esetben balesetveszélyes épületek elbontása és a zöldterület rekultivációja mellett az Appeninn megkezdi az üdülőterület teljeskörű korszerűsítését is.

Ennek köszönhetően már az idei szezonra megújul a strand és a kikötő parti környezete, amellyel a balatoni turizmus egy újjászületett turisztikai központtal, a helyi lakosok és nyaralótulajdonosok pedig egy a mai igényeknek megfelelő pihenési lehetőséggel gazdagodnak.

A korszerűsítés első fókusza a központi fekvésű strand és a kikötő parti környezete. Itt már idén nyáron megújult környezettel találkozhatnak a vendégek.

Megkezdődik a korábban elburjánzott, invazív fajokkal benépesült, valamint jelentős beteg növényállománnyal rendelkező zöldterület rekultivációja.

Fotó: Fotó: Kallus György

A strandterületen új vizesblokkok épülnek, és a játszótér is megújul, valamint számos más szolgáltatás révén is kellemesebbé válik az itt töltött idő a strandvendégek, a vitorlázók és a területre érkezők számára. Az üdülő üzemeltetését a továbbiakban a Pro-Mot Hungária Kft. maga koordinálja.

A kikötő nagyobb, átfogó felújítására is lehet számítani:

az Appeninn jövő év őszétől, várhatóan kétéves munkával teljesen új kikötőt és parti éttermet készül létrehozni, ezáltal tovább erősítve a Club Aliga pozícióját a Balaton hajós életébe.

 

strand Club Aliga fejlesztés
Kapcsolódó cikkek