Cégvilág

Ma teszi mérlegre az Audi ajánlatát a szakszervezet

Az Audi Hungaria számára prioritás a munkahelyek biztonságának és a vállalat jövőképességének megőrzése.

Akár az évi 10 százalékos jövedelemnövekedést is meghaladhatja az egyes bérsávokban a fizetésemelés mértéke az Audi Hungaria Zrt.-nél – erről a vállalat nyilatkozott a Világgazdaságnak annak kapcsán, hogy múlt csütörtökön a cég átnyújtotta a bérfejlesztésre vonatkozó ajánlatcsomagját a munkavállalói érdekképviseletnek.

A javaslat szerint az autógyártó társaság négy évre állapodna meg a szakszervezettel abban, hogy egységesen 32 ezer forint havi alapbéremelést adna minden munkatársnak.

Ez az érintett időszak alatt átlagosan 30 százalékos jövedelemnövekedést jelent

– mondta lapunknak Czechmeister Mónika, a társaság külső kommunikációjának vezetője.

Az Audi ezenfelül évi 80 ezer forintos keretet biztosítana egészségügyi szolgáltatásokra, a választható béren kívüli juttatás összegét pedig 400 ezer forintban határozta meg.

Emellett járna lojalitási bónusz, illetve jubileumi jutalom is. Czechmeister Mónika szerint az Audi Hungaria számára prioritás a munkahelyek biztonságának és a vállalat jövőképességének megőrzése, a béremelésre vonatkozó ajánlatcsomagot pedig a munkatársak igényeinek figyelembevételével alakították ki.

Célunk, hogy hosszú távú bérmegállapodást kössünk a munkavállalói oldallal, és hogy a vonzó jövedelmet és a dolgozók elégedettségét is biztosítsuk

– fogalmazott.

Azt is hozzátette, arra törekednek, hogy konstruktív tárgyalássorozat keretében mielőbb megállapodás szülessen a munkavállalói oldallal.

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

A győri cégnél működő Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) ma alakítja ki álláspontját az ajánlatról, és a soron következő, csütörtöki bértárgyalási forduló alkalmával adja át következő bérkövetelési javaslatát a munkáltatónak. Az AHFSZ korábban (január 22-én) arról számolt be, hogy két évre szeretne megállapodni a céggel:

2020-ban minimum 60 ezer, 2021-ben pedig 65 ezer forintos alapbérfejlesztést szeretne elérni, valamint egy egyszeri, 200 ezer forintos kifizetést.

A teljes cikket a hétfői Világgazdaságban olvashatja

Audi 2020 AHFSZ bértárgyalás
Kapcsolódó cikkek