Cégvilág

Kulcsfontosságú a Waberer’s szerepe az élelmiszer-ellátásban

Nagy jelentőségű tárgyalásokat folytathat a Waberer’s a hitelezőivel egy esetleges forrásbevonás ügyében – értesült a Világgazdaság.

Nagy jelentőségű tárgyalásokat folytathat a Waberer’s a hitelezőivel egy esetleges forrásbevonás ügyében – mondta a Világgazdaságnak Bukta Gábor, a Concorde elemzője. A szakértő a fuvarozócég szorult helyzetét érzékeltetve lapunknak arról beszélt, hogy egy elhúzódó válságos időszak még úgy is vészjósló a társaság számára, hogy az elmúlt napokban volt példa pozitív fejleményre is.

Az, hogy a szállítmányozó vállalat a múlt héten hatályba lépett hiteltörlesztési moratórium értelmében egyelőre mentesül a törlesztési kötelezettségei alól, óriási könnyebbség ugyan, de nem feltétlenül elégséges a túléléshez

– tette hozzá az elemző.

Fotó: Kallus György / VG

Szerinte ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy Magyarország élelmiszer-ellátásában a Waberer’s regionális logisztika divíziója igen jelentős szereplő, az ellátás 30-50 százaléka ehhez a céghez köthető.

A szakértő lapunk kérdésére aláhúzta, hogy a társaság üzletága akár szerepelhet is a honvédség 140 céget tartalmazó listáján. Ezen olyan stratégiai fontosságú cégek kaptak helyet, amelyeknek a működése elengedhetetlen a járványhelyzetben. Bukta Gábor szerint „ha csődöt jelentene a társaság, akkor a magyar boltok polcai hirtelen üresen maradnának”.

Elemzők már a múlt hónap végén arról beszéltek, hogy nőtt a csődkockázat a Waberer’snél, hiszen a koronavírus miatt kieső olaszországi fuvarok következtében újabb bevételektől esett el a vállalat. Azóta a cég közölte, hogy a járvány magyarországi megjelenése miatt halasztást kért a negyedik negyedéves beszámolójának közzétételére amelyet eredetileg a ma publikáltak volna.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

koronavírus regionális logisztika Waberer’s
Kapcsolódó cikkek