Cégvilág

Növelte exportját a 77 Elektronika

A cég adózott eredménye az előző évi 4,47 milliárd forintról 2019-ben 4,53 milliárd forintra nőtt.

Növelte külpiaci forgalmát a magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft., a több mint 100 országba saját fejlesztésű orvosdiagnosztikai eszközöket exportáló cég 24,5 milliárd forint exportforgalmat bonyolított le tavaly – közölte a társaság.

Nyilvános cégadatok szerint a cég nettó értékesítési árbevétele 31,2 milliárd forint volt 2019-ben az előző évi 30,7 milliárd forint után.

A cég adózott eredménye az előző évi 4,47 milliárd forintról 2019-ben 4,53 milliárd forintra nőtt.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a vállalat átbevételének átlagosan 6-7 százalékát forgatja vissza minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe.

A budapesti és balatonfüredi gyárában több mint 740 főt – köztük több mint 120 fejlesztőmérnököt – foglalkoztató 77 Elektronika Kft. exportjának döntő hányadát a UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata rendszereinek értékesítése adja, ami jelentős világpiaci részesedést biztosít a cégnek.

Legnagyobb felvevőpiacai továbbra is

 • az Európai Unió,
 • az Egyesült Államok,
 • Kína,
 • Brazília
 • és a Távol-Kelet országai,
 • emellett az orosz járványkórházakban is lesznek magyar laborok.
 • Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa a közlemény szerint elmondta, hogy az elmúlt három hónapban több mint 70 automata és félautomata készülékre érkezett megrendelés orosz partnerüktől. Az országban a vírus miatt létrehozott járványkórházak jelentős részét a 77 Elektronika által gyártott automata vizeletvizsgálókkal szerelik fel a következő hónapokban.

  Hozzátette, hosszútávú megállapodás van kilátásban a 77 Elektronika Kft. és egy piacvezető nemzetközi vállalat között, ami a következő években több száz automata üledékvizsgáló készülék kínai értékesítését teszi lehetővé.

  Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
  Kapcsolódó cikkek