Cégvilág

A MET Csoport belépett a német piacra

Évek óta kereskedett németországi partnerekkel a MET, amely a leányvállalatai révén 14 európai országban van jelen, és 25 ország gázpiacán aktív.

Belépett a német piacra a svájci központú európai energiacég, a MET Csoport, amelynek 100 százalékos leányvállalata, a MET Germany GmbH közvetlenül a végfogyasztóknak kínál szolgáltatásokat. A MET emellett felvásárolta a gáztárolói üzletágat a Gas-Union GmbH-tól – derül ki a MET Csoport legfrissebb közleményéből.

A svájci kereskedelmi központú MET Csoport független, a menedzsment tulajdonában álló vállalat, széleskörű földgáz- és villamosenergia-porfólióval Európában.

Miután évek óta aktívan kereskedett németországi partnerekkel, a MET –

amely a leányvállalatai révén 14 európai országban van jelen, és 25 ország gázpiacán aktív

– a német piacra lépés mellett döntött.

Illusztráció. Fotó: Jens Büttner/dpa-Zentralbild/ZB

A MET Csoportba tartozó MET Holding AG 2020. november 19-én szerződést írt alá a Gas-Union gáztárolói üzletágának megvásárlásáról, amely négy helyszínen összesen 3,4 terrawattóra (TWh) tárolói kapacitást tesz ki.

A tranzakció várhatóan még az év vége előtt zárul, a szükséges zárási feltételek és cselekmények teljesülésének függvényében.

Fotó: MET csoport

A gáztárolók a MET Csoport integrált energiaportfóliójának fontos részét képezik majd, kiegészítve a meglévő nagykereskedelmi pozíciókat és támogatva a MET Germany értékesítési tevékenységének kialakítását.

Jan Massmann, a MET Holding ügyvezetői testületének alelnöke elmondta: „Régóta terveztük, hogy a MET már létező nagykereskedelmi tevékenységét tényleges fizikai eszközökkel és végfogyasztói értékesítéssel egészítjük ki a német piacon. A földgázra, a villamosenergiára és a megújulókra összpontosító integrált stratégiánk központi eleme az ügyfélkapcsolatok és az eszközportfólió kiépítése.”

Az új német leányvállalat, amely hivatalosan 2020. október 30-án alakult, 2021 elejétől lát el földgázzal ipari nagyfogyasztókat; a termékportfólió a későbbiekben villamosenergiával egészül ki.

A MET Germany szakértői csapata személyre szabott szolgáltatásokat nyújt partnerek széles körének, köztük ipari fogyasztóknak, közműveknek, kis- és középvállalkozásoknak, valamint (2022 elejétől) lakossági ügyfeleknek is.

Fotó: MET Germany GmbH / Harald Schnauder

A MET Germany modern rendszerei közvetlenül kapcsolódnak a MET Csoport svájci kereskedési központjához. A cég hosszú távú, stabil együttműködést kíván kialakítani az ügyfelekkel, megbízható energiaellátást nyújtva.

Jörg Selbach-Röntgen, a MET Germany vezérigazgatója hozzátette:

Célunk, hogy változást hozzunk a német energiaiparba, összhangban a MET Csoport ’Innováció a hagyományos európai energiapiacokon’ szlogenjével.

A MET Germany elkötelezett szakértői régóta dolgoznak az energiaparban; arra törekszenek, hogy megértsék a partnerek igényeit, és minden esetben egyedi megoldásokat kínáljanak.

A svájci kereskedelmi központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra is.

Leányvállalatai révén 14 országban van jelen, 25 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív.

A cégcsoport konszolidált árbevétele 2019-ben 11,7 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 50 milliárd köbméter. A MET Csoport tulajdonosai 80 százalékban a munkatársak, 20 százalékban a Keppel Corporation.

leányvállalat gázpiac európai energiacég gáztárolói üzletág MET Holding
Kapcsolódó cikkek