Cégvilág

Egymilliárdos beruházás keretében irodaház épül Szombathelyen

Új központi irodáját Szombathelyen alakítja ki az ipari, logisztikai, kereskedelmi csarnokok homlokzatburkolásával foglalkozó Metál Hungária Holding.

Több mint egymilliárd forint értékű beruházással alakítja ki új központi irodáját Szombathelyen a főként ipari, logisztikai, kereskedelmi csarnokok és sportlétesítmények tetőhéjalásával és homlokzatburkolásával foglalkozó Metál Hungária Holding Zrt – közölte a társaság.

A több mint ezer négyzetméter alapterületű, kétszintes irodaházba – amelyet a központi telephelyük közelében megvásárolt, korábban rendezvényközpontnak használt épületből alakítanak át – a tervek szerint a jövő év végén költözhetnek be a cég egyre bővülő mérnökcsapatának tagjai, valamint az irányítási és adminisztratív feladatokat végző munkatársak – fűzték hozzá.

A Metál Hungária Holding Zrt. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési kötvényprogamjában november 13-án 8,4 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket, az ebből származó forrást meglévő hiteleik kiváltására, technológiafejlesztésre, eszközparkjuk korszerűsítésére, (például új fémmegmunkáló gépek beszerzésére) valamint projektfinanszírozásra, és az irodafejlesztésre fordítják – írták.

Illusztráció. Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

A közlemény szerint az idén 25 éves vállalatnak a koronavírus-járvány ellenére is kedvezőek növekedési kilátásai és bővülő a rendelési állománya; több olyan projektjük van is, amely 2021-ben is folytatódik, megrendelőik között található a Samsung, a Doosan, a Jysk, a Lidl, de együttműködnek olyan autóipari cégekkel is mint a BMW, a Mecedes, az Audi, a Bosch és a Continental.

A Metál Hungária Zrt 1996 óta egy szombathelyi központi irodával és egy gyártó telephellyel rendelkezik, a 2000-es évek elején Pátyon létesítettek a telephelyet egy gyártói és logisztikai funkciókat ellátó csarnokkal – tudatták.

Hozzáfűzték: az évek során Romániában, Bulgáriában, Ukrajnában, Oroszországban, Olaszországban, Grúziában, Türkmenisztánban építettek könnyűszerkezetes csarnokokat, de a szomszédos Ausztriában például a bécsi főpályaudvar tetőfedési munkálatait is a Metál Hungaria Holding Zrt. szakemberei készítették el.

A Metál Hungária Zrt. kétszáz embert foglalkoztat, de alvállalkozóikon keresztül további nyolcszáz munkahely fenntartásához járulnak hozzá.

A cég nettó árbevétele 2017-ben 22,2 milliárd forint, 2018-ban 23,4 milliárd forint, 2019-ben pedig már 35,1 milliárd forint volt. Az adózott eredmény 2017-ben 959 millió forint, 2018-ban 1,3 milliárd forint 2019-ben pedig több mint 2,6 milliárd forint volt.

beruházás rendezvényközpont Metál Hungária Holding Zrt
Kapcsolódó cikkek