Cégvilág

Nincs hatással a járvány a Mapei termelésére

Szigorú biztonsági intézkedések mellett zavartalanul termel a Mapei Kft. gyára.

A vállalat szigorú intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy megvédje a munkatársak egészségét és megóvja a vállalat működőképességét. A magától értetődően kötelező maszkviselés, az érintkezések korlátozása és a fokozott higiéniai intézkedések mellett, a vállalat antigén tesztet biztosít munkatársainak. A teszteket szükség esetén, szakképzett egészségügyi dolgozók végzik el – olvasható a cég közleményében.

El akarjuk kerülni a tömeges megfertőződést, ennek érdekében hoztuk az intézkedéseket, mindent elkövetünk, hogy megőrizzük a munkatársaink biztonságát. Hál’ istennek eddig eredményes volt a védekezés

– mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A vállalat szerint áruhiánytól nem kell tartani, olasz anyavállalat működése folyamatos, az alapanyag ellátás zavartalan. A Mapei termékek áraira a járvány jelenleg nincs hatással,

ezért áremelés – az Euro árfolyam változása és az miatti kisebb korrekciótól eltekintve – nem várható.

A Mapei Kft. az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. 1991. szeptember 1-jén jött létre az osztrák Mapei GmbH alapításában, a Mapei S.p.A. leányvállalataként.

Fotó: Mapei Kft.

A vállalat jelenleg 198 főt foglalkoztat, 2019-ben 19,4 milliárd forint volt a nettó belföldi árbevétele.

A Mapei Kft. egy 15 000 m2 összterületű gyárat és raktárat üzemeltet Sóskúton, ahol éves szinten több mint 76 ezer tonna terméket állít elő. A vállalat 2017-ben egy 2,8 milliárd forintos beruházás keretében a duplájára bővítette jelenlegi raktár- és gyártókapacitását.

A vállalat továbbra is optimista, az ágazat növekedésére számít 2021-ben. Markovich Béla szerint annak ellenére, hogy jelenleg befékezett a piac, a korlátozások miatt visszafogták költéseiket az emberek, ez az óvatosság átmeneti.

A január 1-től életbe lépő támogatások, a lakásépítések kedvezményes áfája, a felújítási támogatás várhatóan élénkítik a piacot. Az intézkedések kompenzálhatják a kieső szektorok forgalmát, például a csökkenő turisztikai felújításokat és építkezéseket, melyek az elmúlt években jelentős részt hasítottak ki a fellendülésből.

koronavírus Mapei Kft Markovich Béla alapanyag építőipari segédanyaggyártás
Kapcsolódó cikkek