Cégvilág

Sztárpapírok az online piacterek

Közel 40 százalékot emelkedett tegnap a Stitch Fix amerikai ruhaértékesítő online platform árfolyama.

Feltépték a Stitch Fixet a tegnapi gyorsjelentés után.

Amíg ugyanis az elemzői prognózis 20 centes egy részvényre jutó veszteséget várt, addig a vállalat 9 centes egy részvényre jutó profittal zárta a negyedévet.

Az online ruhaértékesítési platform az árbevétel soron is messze a várakozások felett teljesített, emellett rekordszámú új felhasználót regisztráltak az elmúlt három hónapban. Ráadásul, még az ex-amazonos top menedzsert, Dan Jeddát is leigazolták. A hírek nyomán 39,2 százalékot emelkedett a vállalat részvényének árfolyama.

Fotó: Shutterstock

Az ágazat más cégei is a befektetők fókuszába kerültek.

Így például a Bloomberg által megkérdezett 17 elemzőből 16 ajánlotta vételre a szintén amerikai Etsy részvényét, annak ellenére is, hogy az árfolyam ebben az évben már közel 250 százalékkal emelkedett. Mégis lehet tere az emelkedésnek, sőt, a karácsonyi vásár nagyot dobhat a kurzuson. Az Etsy egy online kézműves piactér, mely az eddig az átlagban 13,5 százalékot teljesítő S&P 500 index legjobban teljesítő komponense az idén.

A karantén intézkedések felszámolták a hagyományos kirakodó vásárokat és a kézműves termékek gyártói is home office-ba vonultak

– mondta Nagy-György János, a KBC elemzője.

Hozzátéve: a platform korábban is népszerű volt, de a karantén intézkedések szinte beterelték a virtuális térbe a korábban vásározó amatőr kézműveseket, megerősítve az eladói oldalt. A vásárlók érdeklődését pedig joggal keltette fel a felfrissült kínálat.

Az Etsy eredményeiben óriási javulás várható idén. Az előrejelzések szerint az idei évben közel duplázódhat a kézműves piactér árbevétele, miközben a profit 265 százalékkal bővülhet.

profit Stitch Fix tőzsde nyereség befektetés Amazon
Kapcsolódó cikkek