Cégvilág

Az LG befejezi az okostelefon-gyártást

A cég szerint az okostelefon-gyártás leállítása rövid távon csökkentheti bevételét, hosszabb távon ugyanakkor javítja az LG pénzügyi helyzetét.

A dél-koreai LG Electronics elektronikai és elektromoskészülék- és berendezésgyártó konszern július végével felhagy a veszteséges okostelefon-gyártással

– jelentette be a cég hétfőn az igazgatótanács egyhangú döntése alapján.

Az LG 2015 második negyedéve óta állította elő veszteséggel az okostelefonokat, az ágazat halmozott vesztesége azóta megközelítette a 4,5 milliárd dollárt. A cég az utóbbi időszakban vevőt keresett mobilgyártó ágazatára, de ez nem járt sikerrel.

Az LG-nek jelenleg mintegy 2 százalékos a részesedése a globális okostelefon-piacon. Tavaly 23 millió készüléket szállított ki, szemben a piacvezető Samsung 256 milliójával.

Fotó: Jung Yeon-je / AFP

A cég szerint az okostelefon-gyártás leállítása rövid távon csökkentheti bevételét, hosszabb távon ugyanakkor javítja az LG pénzügyi helyzetét. A vállalat öt üzletágából az okostelefon-gyártó a legkisebb, a vállalat teljes bevételének a 7 százaléka keletkezik itt.

A cég közleménye szerint július 31. után is értékesíti a raktáron lévő okostelefonjait, és bizonyos ideig biztosítja a szervizszolgáltatást, illetve a szoftveres frissítéseket is. Az LG volt az egyik első cég a világon, amely Android operációs rendszert alkalmazott a mobiltelefonjaiban.

LG
Kapcsolódó cikkek