Cégvilág

A biztonságos munkavégzés kulcsa – a munkavédelmi szemüvegek

A mai digitalizált világban az ergonomikus iroda és a megfelelő otthoni munkaállomás kialakítása mellett gyakran elfeledkezünk valamiről. Észrevette már magán, hogy hunyorog, erőlködik a monitort nézve, napi szinten fejfájással küszködik,  és kevésbé hatékonyan teljesíti a feladatait?

Az alkalmazottainak is lehet, hogy ugyanez a problémája?

Szemeink érzékenyek, kiszolgáltatottak, de emellett a legfontosabb érzékszerveink is. Bizonyos esetekben a védelme érdekében különleges eszközökre, szemüvegekre van szükségünk.

A Rapidus Optika az ország egyik legképzettebb csapatával kitűzte a célt, hogy bármilyen optikai jellegű kihívásra megtalálják a megoldást. Felnőtt, gyermek és céges látásvizsgálatot is végeznek, melyet szemészorvos vagy diplomás optometrista munkatársak végeznek el, majd a látszerészek a hatalmas választékból segítenek kiválasztani a tökéletes szemüveget.

Fotó: rapidus.hu

Munkavégzés a monitor előtt – szenvedéssé válhat, kivéve ha..

Ha a monitor előtt végezzük a munkánkat, folyamatosan 60-80 cm (max. 100 cm)-re nézünk és koncentrálunk. Közelebb hajolhatunk, hogy a szövegeket és a képeket is élesen lássuk, így észre sem vesszük, de máris természetellenes testtartást vettünk fel. A munkaidő végére pedig nemcsak az dolgozók szemei fáradnak el, de a válluk és hátuk is sajog.

Elmondhatjuk, hogy amikor az alkalmazottak a monitor előtt szorgoskodnak, a számítógép is megdolgoztatja a szemeiket.

A számítógépes védőszemüvegek abban segítenek, hogy elkerüljük ezeket az erőfeszítéseket, nyugodt és kényelmes pozícióban ülhessünk a székben, miközben dolgozunk.

Az olvasószemüvegével kezdi jól látni a monitort?

Innen már tudhatja, hogy korrekcióra lesz szükség szemromlás miatt.

Megfigyelte, hogy, ha szünet nélkül fókuszál a képernyőre, elfelejt pislogni, szemei pedig száraznak érződnek? Gyakran szemégést, szemkönnyezést, fejfájást tapasztal a munkaidő végére?

Az értékes munkaerőre mindig oda kell figyelnünk, hiszen ha ők elégedettek, mi is azok leszünk cégünk eredményességi mutatóival.

Számítógépes védőszemüveget fel! Avagy a szemed védelme a munkahelyeden

Széles választék elérhető az enyhén színezett (a mértéke az alapján változhat, hogy mire is használjuk), kimondottan a kijelző előtti munkavégzésre optimalizált, kontrasztfokozó réteggel bevont szemüveglencsékből. Ezekkel a szemeink kevésbé könnyedén fáradnak el, mivel kevésbé is kell erőltetnünk őket.

Az ilyen típusú lencsék mindkét oldalát tükröződésmentesítő réteggel vonják be, így küszöbölhető ki a monitor és a lencse által visszatükröződő fény, amely egyébként a szemeink kiszáradásához vezetne.

Munkavédelmi szemüvegek – hogy elkerüld a balesetet

Kiemelt kockázatú munkakörben dolgozik vagy dolgoznak alkalmazottai? Akkor biztosan tudja, hogy a munkavédelmi szemüvegnél a prioritás mindig a baleset megelőzése.

Akár az építőipart, a gyártást vagy más területeket veszünk figyelembe, szinte minden munkafolyamat negatívan befolyásolhatja a látást.

Ennek a védőeszköznek célja az, hogy megóvja viselőjét a kisebb repülő tárgyaktól, szilánkoktól, a portól, a füsttől és a vegyi anyagoktól, legyenek azok lúgok vagy savak.

Nem érdemes az alacsonyabb áron kapható, gyenge minőségű, előregyártott védőszemüvegeket megvásárolni. Honnan tudhatnánk, hogy ez ideálisan illeszkedik-e majd az arcunkhoz és a szemgödrünkhöz?

Fontos, hogy neked készített szemüvegben dolgozz. Miért?

Ha online vásárol védőszemüveget, a képzett optikus személyre szabott figyelmének és hozzáértésének lehetőségét veszi el magától és alkalmazottaitól. Ehelyett inkább egyedül választ keretet és lencsét a szemüvegéhez és reméli a legjobbat, hogy ideális lesz a számára.

Ezeknek a minősége általában hagy kivetnivalót maga után egy személyre szabott szemüveghez képest, hiszen nincsen az igényekhez és a munkakörhöz igazítva. Ezek gyakran nem is nyújtanak megfelelő védelmet a számítógép képernyője és más digitális eszközök által kibocsátott nagy energiájú kék fény ellen.

Mindemellett előfordulhat, hogy egy nem megfelelően kialakított szemüvegre esik a választásunk, amely az átlagosnál gyorsabban elhasználódhat.

Személyre szabott számítógépes és munkavédelmi szemüvegek: a leghatékonyabb megoldás

A Rapidus olyan számítógépes védőszemüvegeket és munkavédelmi szemüvegeket kínál a cégek számára, amelyek a saját dioptria mellett speciális lencsékkel és speciális keretben segítik a munkát, tökéletesen a munkakörnyezethez igazítva.

A felkeresést követően felveszik a kapcsolatot az adott vállalattal, megbeszélik a fontos részleteket, ezt követi az ajánlatadás, a szolgáltatás teljes körű fixálása, a szerződéskötés és végül a helyszíni szemészeti szűréssel egybekötött szemüvegválasztás.

A számítógépes védőszemüvegek kéthetes intervallum alatt készülnek el. A munkavédelmi szemüvegek esetében kicsivel hosszabb időre szükséges készülni, hiszen ezeket a kiválasztott márka gyártója készíti el, itt általában négy héttel érdemes számolni.

Látásvizsgálat helyben? Lehetséges!

A vizsgálat ugyanis a munkavégzés helyszínén zajlik, ahogyan a szemüveg kiválasztása és az átadása is. A dolgozók így nem esnek ki a munkából, a munkavállaló pedig nem rendelkezik az alkalmazottak szabadideje felett.

Kizárólag optometrista és szemorvos végzi el a szükséges vizsgálatokat, akik kifinomult érzékkel állnak a szemüvegekhez és a viselőikhez.

Járványhelyzet idején kiemelkedő biztonságot és könnyedséget nyújtanak saját szemészeti szűrőbuszukkal.

A teljes folyamat alatt türelmes és szakképzett hozzáértők segítenek, akik csakis önre és munkatársaira szánják az időt. Segítségükkel az adott élethelyzethez, munkakörülményhez és az egyéniséghez leginkább alkalmazkodó szemüveget kaphatják kézhez.

Szemüveg mint dolgozói juttatás: erre van szükség a hatékony munkavégzéshez!

Ösztönözze és kötelezze el cége mellett hosszú távon a vállalat dolgozóit! Éreztesse velük azt, hogy a mindennapos hajtás és munka mellett pótolhatatlan és fontos értéket jelentenek.

De hogyan tarthatom lendületben az alkalmazottakat?

Töltse le a Rapidus ingyenes tanulmányát, amelyből megtudhatja, melyek voltak a legnépszerűbb juttatási rendszerek 2020-ban, illetve, hogy hogyan állíthat össze az igényeknek megfelelő csomagokat a munkavállalói számára.

És még egy különleges ajánlattal is készült a Rapidus csapata! Nem fog hinni a szemének ennyi elégedett dolgozó láttán!

 

munkavédelem munkavédelmi szemüveg
Kapcsolódó cikkek