Cégvilág

Zöld utat kapott a Google megakampuszának megépítése

A techóriás megépítheti épületegyüttesét, amelyben helyet kap több mint 678 ezer négyzetméter iroda, 20 ezer dolgozó és több ezer lakóhely.

Zöld utat kapott az amerikai San José városában a Google újabb megakampuszának felépítése. A jövőre kezdődő több milliárd dolláros ingatlanberuházás már évek óta készülőben volt, és még közel egy évtizedig el is fognak tartani az építkezések – adta hírül a CNBC.

Több ezer milliárdból épít tízezer munkahelyet a techóriás

A Google összesen 7 milliárd dollárból (2100 milliárd forintból) vásárol 19 amerikai államban új irodának és adatközpontnak szánt ingatlanokat.

San José városi tanácsa kedd este jóvá hagyta, hogy

a Google megépítse óriási épületegyüttesét, amelyben helyet kap több mint 678 ezer négyzetméter iroda, 20 ezer dolgozó és több ezer lakóhely.

Fotó: AMY OSBORNE / AFP

Szeretnénk megköszönni a városnak és a közösségének ezt a lehetőséget.

Együtt egy fenntarthatóbb környezetet fogunk építeni, ami egész San José javára válik majd – mondta Alexa Arena, a Google san josé-i igazgatója.

A kampuszban helyet kap 4 ezer lakórész is, amelynek negyede alacsony jövedelműek számára lett tervezve, azonban hivatalos árakat még nem tettek közé. Épül még háromszáz szobás hotel, és nyolcszáz főnek elegendő szállóhely is a beruházás során. A projekt területének több mint fele lesz közösségi valamint zöld terület, mint parkok, éttermek, kereskedelmi és szabadidős helyek. Az építkezések 2022-ben indulnak, és 10-30 évig is eltarthat, amíg teljesen megépül a városrész.

Moszkva ultimátumot adott a Google-nek

Az orosz törvények számos dolgot tiltanak, köztük a kábítószerfogyasztás reklámozását, a gyerekpornót és az olyan tartalmakat, melyek 18 év alattiakat szólítanak fel tüntetésre.

 

város kampusz ingatlan Google Amerikai Egyesült Államok campus
Kapcsolódó cikkek