Cégvilág

Több ezer milliárdból épít tízezer munkahelyet a techóriás

A Google összesen 7 milliárd dollárból vásárol 19 amerikai államban új irodának és adatközpontnak szánt ingatlanokat, ahol 10 ezer új állás nyílik.

A Google több amerikai államban összesen 7 milliárd dollárt (2100 milliárd forintot) költ új irodák és adatközpontok kialakítására, amelyek újabb 10 ezer dolgozónak adnak majd munkahelyet – írja a Business Insider.

Miközben a világjárványra reagálva a legtöbb cég már közel egy éve átállt az otthoni munkavégzésre, a techóriás több ezer milliárdos ingatlanberuházást jelentett be új központokba.

A Google összesen 7 milliárd dollárból (2100 milliárd forintból) vásárol 19 amerikai államban új irodának és adatközpontnak szánt ingatlanokat.

Ezen belül 1 milliárd dollárért (308 milliárd forintért) közvetlenül a Szilícium-völgyben, ami egyre kevésbé népszerű a top techcégek vezetői, és a befektetők között – írja a lap.

Fotó: AFP

A tervek szerint a bővülést követően az aktuális alkalmazotti létszám több mint 84 ezerről további 10 ezer teljes munkaidős kollégával egészülhet ki.

A személyes és közös munka a közösségépítésért mindig is a vállalat alapértékeihez tartozott, és fontos részét képezi a jövőnknek is

- mondta Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója.

Ahol lehetséges a techcég alkalmazottai otthonról végzik munkájukat, és idén szeptember várja vissza őket a vállalat, amenyiben a járványhelyzet ezt lehetővé teszi. A visszatérés után pedig egy rugalmas munkahét bevezetését tervezik, amelynek pár nap home office is a részét képezné – mondta a vezérigazgató.

 

adatközpont beruházás Amerika Google állás iroda munkahely
Kapcsolódó cikkek