Cégvilág

Bevált a nyereség visszaforgatása

A Trans-Sped a koronavírus járvány ideje alatt is képes volt nyereséget termelni és bővülni is az elmúlt év során. Emellett számos fejlesztést is sikerült végrehajtani a logisztikai vállalkozásnál.

A Trans-Sped Logisztikai Szolgáltató Központ Kft. tavaly a koronavírus okozta nehézségek ellenére az előző évhez hasonló árbevételt ért el. Konszolidált üzemi eredménye 2019-ben 868,8 millió, 2020-ban 986,7 millió forint lett. Korrigált adózott eredmény viszont 707,8 millió forintról 392,1 millió forintra csökkent, főként forint euróval szembeni árfolyamának jelentős változása miatt.

Fotó: transped.hu

A társaság tulajdonosai az éves eredmény nagy részét minden évben fejlesztésre fordítják, ami a közlemény szerint a pandémia most alatt különösen kifizetődőnek bizonyult. A pénzből a csoportnál új vállalatirányítási és belső kommunikációs rendszert vezettek be, saját szakmai szoftvert fejlesztettek, raktárkapacitást bővítettek és az irodák méretét is növelték. A kiesett megrendelések, leállt raktárlogisztikai szolgáltatások helyett új piacokat és lehetőségeket kerestek. Mindez be is vált: a csoport megtartotta szakembergárdáját, az összes tehergépjárműve mozgásban maradt, az első félév gyengébb eredményeit pedig kompenzálta a második félév teljesítménye. 

Az év végén a Trans-Sped Kft. megvásárolta a Webshippy Kft. 27 százalékos,1,11 milliárd forint névértékű üzletrészét az MFB Növekedési Tőkealaptól. Hozzákerült a Trans-Sped-Papirusz 5,4 millió forint névértékű 38 százaléka is a Dunapack Kft-től, így a Trans-Sped-Papirusz már teljes egészében a vevőé. 2019 végi ügylet volt a Delog Kft. kiválásos beolvadása, ami szerepet játszik a 2019-es és a 2020-as eredmény összehasonlíthatóságában.

Trans-Sped
Kapcsolódó cikkek