Ahogy a VG is beszámolt róla, a koronavírus-helyzet kirobbanások padlóra került magyar lottóvállalat egy másfél éves digitalizációs és megújulási folyamat eredményeként júniusban virtuális szimulációs fogadási üzletágat indított el.

Igaz, az új terméknek is a labdarúgás a zászlóshajója, a hétvégi döntő lázában égő hús-vér Európa-bajnokság fogadáspiaci különlegességei sem maradtak szó nélkül a keddi sajtóeseményen.

Horváth Zoltán, a vállalat sportfogadási üzletágának vezetője elárulta, nem érte őket meglepetés: a futballesemények egyébként is a legnagyobb – 50 százalékos – szeletét teszik ki a globális fogadási szegmensnek, a részben hazai rendezésű Eb-től pedig csakis óriási érdeklődést lehetett várni a magyar piacon.

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Érdekesség, hogy a halálcsoportnak csúfolt Magyarország–Franciaország–Németország–Portugália négyesre tették a legnagyobb sanszot, hogy majd közülük fog kikerülni a végső győztes, ami a történtek fejében egy hibás jóslatnak bizonyult. Az erős ellenfelek sem tántorították el a szurkolókat: 

a magyar meccsek fogadási esetszámai és a kifizetett nyeremények is minden korábbi rekordot megdöntöttek:

  • a magyar-portugál 1,2 milliárd forintot,
  • a magyar-francia 1,3 milliárdot,
  • míg a német-magyar párharc 1,1 milliárdot mozgatott meg Tippmixen, illetve TippmixPro-n.

Az üzletágvezető szerint érdemes volt bízni a magyar bravúrokban: 

a németek elleni meccs után 600 milliót fizetett ki a Szerencsejáték Zrt. a jól tippelőknek.

Elhangzott, hogy oddsok alapján a nemzeti tizenegy a 22. helyen állt a torna előtt a lehetséges Eb-győztesek rangsorában, mégis, a hazai közönség a hatodik legtöbb fogadást kötötte a csapat képzelt bajnoki címére.

Fotó: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

A gólszerző játékosok megtippelése is népszerű opció.

Például Fiola Attila találatára sokan fogadtak, a torna gólzsákja címre pedig olyan sztárokat vártak, mint Cristiano Ronaldo, vagy Kylian Mbappé.

A tippmixelők egyébként azt jósolják, hogy egy lehetséges olasz–angol döntőn az azúrkékek nyernek. Közben a szorzószámok szerint az angoloknak állna a zászló – az esélylatolgatás előtt győzniük kell a szerdai elődöntőben Dánia ellen.

Horváth Zoltán mesélt egy elképesztő fogadási eredményről is, ami valószínűleg minden oddsmesternek álmatlan éjszakákat okozott volna. Egy ügyfelük a Horvátország–Spanyolország, illetve a Franciaország–Svájc nyolcaddöntők 3-3-as lefújását fogadta meg a rendes játékidőkben, egy közös szelvényen. Mindkét meccs százas szorzót kínált erre a konkrét eredményre, együtt megjátszva ez tízezres oddsot jelent.

A Szerencsejáték Zrt. egyik ügyfele 600 forintot rakott ezekre a kimenetelekre, így 6 millió forint nyereményt vehetett másnap kézhez.

Hallgassa meg a Magyarország egyik legjobb virtuális focistájával és menedzserével készült VGPodcast-adást.