A Netflix standardcsomag és a prémiumcsomag havi előfizetési díja is drágább lett október 7-től Magyarországon –  írja a SorozatWiki

Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto /AFP

A szolgálató standardcsomagja 9 százalékkal, 3190 forintról 3490-re drágult, míg a prémiumcsomag havi díja 13 százalékkal, 3990-ről 4490-re emelkedett. Az alapcsomag árát nem változtatták meg, továbbra is 2490 forint marad.

Az áremelés fokozatosan lép életbe, vagyis előbb-utóbb a jelenlegi előfizetők is tapasztalni fogják a változást. „Ezek az árak az új előfizetőkre vonatkoznak, és fokozatosan lépnek érvénybe minden jelenlegi előfizető számára. A jelenlegi előfizetők e-mailben értesítést kapnak 30 nappal az árváltozás előtt, hacsak nem váltanak díjcsomagot” – olvasható a Netflix oldalán.

A SorozatWiki szerint a drágulás egy globális folyamat része, amit minden országban meglép a Netflix. Tavaly októberben hasonló mértékű áremelés történt a streamingszolgáltató amerikai ügyfeleinél. A Netflix hivatalosan 2016 januárja óta érhető el Magyarországon, azóta a mostani az első áremelés a magyar piacon.