Pálfi Tamás lett a Packeta Hungary Kft. új cégvezetője. Az angol, német, francia és thai nyelven beszélő szakember azt a feladatot kapta a Packeta Group cseh tulajdonosától, hogy

a magyarországi leányvállalat tavalyi árbevételét 2021-ben duplázza meg, elérve a 3 milliárd forintos forgalmat, amihez egy éven belül mintegy 50 százalékkal bővíti az alkalmazotti létszámot.

A közgazdász végzettségű vezető a Packetát nem logisztikai cégként, hanem inkább digitális platformként határozza meg, a célok elérése érdekében a budapesti székhelyű vállalatot új, 4100 négyzetméteres logisztikai központba költöztette. A kapacitásbővítési tervek között szerepel az átvevőhelyek számának kétszámjegyű növelése és az országos lefedettség bővítése. Az átvevőhelyek száma a következő hónapokban várhatóan 950-re emelkedik, amivel a hazai szolgáltatók élmezőnyébe lép a vállalat.

Pálfi Tamás Fotó: Packeta Hungary Kft.

A Packeta Group az idei év első felében 131 százalékkal növelte az európai piacokra kiszállított csomagok számát, árbevétele pedig meghaladta a 84 millió eurót, amivel éves szinten 138 százalékos növekedést ért el. A cégcsoport saját átvevőhelyeinek száma az első fél évben majdnem kétezerrel növekedve elérte a nyolcezret, míg partneri átvevőhelyeinek száma meghaladja a 92 ezret. Az idei terv 201 millió eurós forgalom és 75 milliós csomagszám elérése, mintegy 3,3 milliárd euró összértékben.