A Coca-Cola felszólította a Nasa nevű kolumbiai őslakosok által gründolt vállalat, hogy változtassák meg az általuk készített Coca Pola sör nevét, ellenkező esetben jogi lépéseket tesznek a Coca-Cola márkanévvel való visszaélésre hivatkozva – írja a Watch Live Now.

Fotó: Coca Nasa

Az italgyártó óriás kolumbiai ügyvédei által írt levélben – amit az AFP hozott nyilvánosságra –

felszólítják a Nasa-közösséget, hogy „tartózkodjanak a Coca Pola elnevezés vagy bármilyen hasonló kifejezés használatától, amely könnyen összetéveszthető a Coca-Colával”.

A Coca Pola sört a Coca Nasa nevű kolumbiai őslakos-vállalkozás gyártja. Ezen kívül különféle élelmiszereket, gyógyszereket és egyéb italokat is árulnak, mindegyiknek a kokalevél az alapja, ami szent növénynek számít a kolumbiai őslakosok körében. A pola kifejezést pedig a sörre szokták használni Kolumbiában.

A Coca Nasa válasza nem sokáig váratott magára. David Curtidor, a vállalat jogi képviselője szerint nem ez az első eset, hogy a Coca-Cola perrel fenyegeti őket, és készek felvenni a kesztyűt.

A vállalat havi hétezer üveg sört értékesít, négy évre előre legyártva, a gyár 22 embernek ad munkát.

A Coca-Cola elküldte felszólító levelét a Coca Pola ital forgalmazójának, a Tierra de Indiónak is, és tíznapos határidőt szabott meg a válaszra.