Stratégiai megállapodást kötött a magyar kormány az egészségipar egyik legnagyobb cégével, a Roche Magyarország Kft.-vel pénteken.

Az idén 125 éves svájci székhelyű Roche a magyar egészségpiac meghatározó szereplője. Egyszerre biztosítja az életminőséget javító gyógyászati megoldásokat a betegeknek, és dolgozik azon, hogy kutatásaival, nemzetközi tapasztalatainak megosztásával hozzásegítse a magyar döntéshozókat a fenntartható egészségügyi rendszer kialakításához.

A vállalat több mint 70 termékkel van jelen az onkológia, a hematológia, az immunológia, a neurológia és a pulmonológia területén. 

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A Magyarországon több mint 35 éve jelen lévő cég innovatív terápiái a személyre szabott gyógyítás felé mozdítják el az orvoslást. 

A Roche-csoport a munkahelyteremtésben is élen jár, folyamatosan bővíti a foglalkoztatottak létszámát, ma több mint 1750 embernek ad munkát, és idén 300 fővel növelte a Roche Europe Szolgáltató Kft. alkalmazottainak számát. Az elmúlt években a Roche Europe Szolgáltató egyre több magasabb hozzáadott értékű feladatot hozott Magyarországra, és azon dolgozik, hogy tovább erősítse a szektor itteni jelenlétét. 

A Roche azon cégek közé tartozik, amelyek Magyarországon fektetik be megszerzett jövedelmük nagy részét. A biotechnológiai vállalat esetében ez azt jelenti, hogy éves bevételének háromnegyedét a magyar gazdaságba forgatja vissza. 

A Roche gyógyszerészeti, diagnosztikai, diabétesz-üzletágat, szolgáltató központot épített ki Magyarországon, legutóbb pedig létrehozott egy európai farmakovigilancia, gyógyszer-minőségbiztosítási központot, amely a magasan képzett munkavállalók tevékenysége révén Európa-szerte hozzájárul a betegek biztonságához, jólétéhez. 

A Roche partnerséget ajánl nemcsak a döntéshozóknak, hanem a magyar cégeknek is. A családi vállalkozásként indult és ma már a világ több mint 100 országában jelen lévő 77 Elektronika Kft. életében mérföldkő volt a Roche-sal kötött megállapodás, amely megnyitotta a nemzetközi egészségpiacot a magyar cég előtt. 

A magyar kormánnyal kötött stratégiai megállapodás célja, hogy a Roche értékalapú egészségügyi modellje a magyar betegek jóllétét is szolgálja: 2030-ra a jelenleginek sokszorosára kívánják növelni a betegekhez eljuttatott innovatív és személyre szabott terápiákat, úgy, hogy ezek társadalmi költségeit jelentősen csökkentik.

A megállapodás összeköti a döntéshozókat, az innovatív egészségipari cégeket és a magyar egyetemi szférát, amely a kutatások, fejlesztések révén bekapcsolódhat azokba a hálózatokba, amelyek a világ élvonalában vannak az egészségügy területén és a legmodernebb, digitális megoldásokat szállítják.