A Twitter péntekig lezárta a módosítások lehetőségét a közösségi hálózati platformján, miután a cég elfogadta a milliárdos vételi ajánlatát – írja a Bloomberg.

A vállalat nem engedélyez semmilyen változtatást a platformon, kivéve ha üzleti szempontból történik meg a kérés, illetve ha az alelnök jóvá hagyja a döntést. A tilalom legalább péntekig érvényben van.

A lépést azért hozták meg, hogy megakadályozzák „a döntéstől felzaklatott alkalmazottak” jogosulatlan változtatásokat a felületen – árulták el az ügyben jártas emberek az üzleti lapnak. Korábban a VG is megírta, hogy miután kiderült, hogy Musk megvette a Twittert, 

a cég vezetője egy megbeszélésen közölte, hogy a közösségi médiával foglalkozó cég jövője egyelőre bizonytalan. 

A cég megbeszélésén Parag Agrawal vezérigazgató meghallgatta a munkatársak kérdéseit az új tulajdonos terveivel kapcsolatban, az elbocsátások lehetőségéről és az igazgatótanács indoklásáról az adásvétel ügyében, de 

a kérdésekre nem tudott reagálni, mondván, majd Elon Musk ad érdemben válaszokat. 

Malaga,,Spain,-,May,18th,,2020:,Twitter,Security.,Hand,Holding
Fotó: Shutterstock

A világ leggazdagabb embere részvényenként 54,2 dollárért veszi meg a céget, amelyért összesen 44 milliárd dolláros vételárat fizet a társaság sajtóközleménye szerint.

Musk az összes részvényes kivásárlását tervezte.

A milliárdos üzletembert saját zsebből tesz 33,5 milliárd dollárt a bizniszbe. Ez 21 milliárdnyi saját tőkét és 12,5 milliárdnyi fedezeti kölcsönt tartalmaz majd.

A Twitter igazgatósága által egyhangúlag elfogadott tranzakció a tervek szerint 2022 végéig lezárulhat, ám ehhez még a részvényesek és a szabályozók jóváhagyására is szüksége lesz a feleknek..