Miután kiderült, hogy megvette a Twittert, a vállalat vezetője egy megbeszélésen közölte, hogy a közösségi médiával foglalkozó cég jövője egyelőre bizonytalan – írta meg a Reuters.

A világ leggazdagabb embere részvényenként 54,2 dollárért veszi meg a céget, amelyért összesen 44 milliárd dolláros vételárat fizet a társaság sajtóközleménye szerint.

A vállalat megbeszélésén Parag Agrawal vezérigazgató hétfőn meghallgatta a munkatársak kérdéseit az új tulajdonos terveivel kapcsolatban, az elbocsátások lehetőségéről és az igazgatótanács indoklásáról az adásvétel ügyében, de a kérdésekre nem tudott reagálni, mondván, majd Musk ad érdemben válaszokat. Hozzátette, Elon Musk egy későbbi időpontban csatlakozik a Twitter munkatársaihoz egy találkozó erejéig.

Fotó: Rokas Tenys / Shutterstock

Korábban Musk azt mondta, szerinte a Twitternek a szólásszabadság platformjának kell lennie. Az alkalmazottak megkérdezték Agrawalt, hogy Donald Trump volt amerikai elnök, akit tavaly végleg felfüggesztettek a Twitterről, visszatérhet-e, ha Musk átveszi az irányítást. 

Úgy gondolom, hogy amikor lehetőségünk van beszélni Elonnal, akkor ezt a kérdést meg kell vitatni vele

– mondta a vezérigazgató. Agrawal azt is elmondta az alkalmazottaknak, hogy nem terveznek elbocsátásokat.

Bret Taylor, a Twitter igazgatótanácsának elnöke meg akarta nyugtatni az alkalmazottakat arról, hogy a Muskkal kötött megállapodás a „működési folytonosságot” helyezi előtérbe az ügylet lezárásáig. 

Korábban megírtuk, hogy Elon Musk az összes részvényes kivásárlását tervezte. 

Musk saját zsebből tesz 33,5 milliárd dollárt a bizniszbe. Ez 21 milliárdnyi saját tőkét és 12,5 milliárdnyi fedezeti kölcsönt tartalmaz majd. 

A Twitter igazgatósága által egyhangúlag elfogadott tranzakció a tervek szerint 2022 végéig lezárulhat, ám ehhez még a részvényesek és a szabályozók jóváhagyására is szüksége lesz a feleknek.