BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Abortusz támogatást nyújt dolgozóinak a Yelp

Az Egyesült Államokban több államban is tilos az abortusz, így egyre több cég vállalja, hogy támogatást ad a dolgozóinak, ha ilyen beavatkozásra utaznak egy másik államba.

Az amerikai Yelp étteremértékelő vállalat közölte, hogy fedezi azoknak az alkalmazottainak és eltartottainak a költségeit,

akiknek a jövő hónaptól kezdve egy másik államba kell utazniuk abortuszra

- írta meg a Reuters. Nem a Yelp az első amerikai cég, ami ilyen szolgáltatást kínál a dolgozóinak. 

A Yelp ugyan ezen a néven működtet egy alkalmazást, ami gyakorlatilag egy közösségi platform, ahol a felhasználók éttermek között böngészhetnek és értékeléseket tehetnek közzé az adott helyekről. A cég friss döntése például a Texasban vagy Oklahomában élőket érintheti majd, ahol korlátozott az abortuszhoz való hozzáférés.

Fotó: Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images

A Yelp egy távmunkára specializálódott vállalkozás (remote-first), így a munkaerő megoszlik egész Amerikában. Ez az új juttatás lehetővé teszi az amerikai alkalmazottaknak és családjaiknak, hogy méltányosan hozzáférjenek a reproduktív ellátáshoz, függetlenül attól, hogy hol élnek

- mondta Miriam Warren, a Yelp diverzitásért felelős vezetője.

Más cégek is már jelezték, hogy hasonló támogatást fognak biztosítani dolgozóik számára. A Citigroup márciustól kezdte el támogatni az alkalmazottai ilyen irányú utazásait. Ezzel az első amerikai bank lett, ami ilyen kötelezettséget vállalt.

Oklahoma kormányzója, Kevin Stitt a tegnapi napon aláírta azt a törvényjavaslatot, ami illegálissá teszi az abortuszt az államban. Ez alól csak a sürgős orvosi ellátás kivétel.

A törvény alapján 100 ezer dollárig terjedő pénzbírsággal és akár 10 év börtönnel is büntethetik az abortuszt Oklahomában.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.