A Masterplast Italia Srl, az észak-olasz Reggio Emilia megyében, Parmától 20 kilométerre található Barco városában létesített telephelyen kezdi meg a működését, a vállalatban a Masterplast 51 százalékos tulajdoni részesedéssel bír. Az április 12-én bejegyzett céget, egy a helyi piacot jól ismerő, tapasztalt partnerrel közösen hozta létre a magyar hőszigetelőanyag gyártó – tájékoztattak közleményükben.

Olaszország az elmúlt években az egyik legerősebb területté nőtte ki magát, ahol az országban bevezetett állami támogatású „Szuperbónusz” hőszigetelési program rendkívüli módon felpezsdítette a szigetelési rendszerek iránti keresletet. 

A Masterplast vezetése tartósan magas igényt prognosztizál az olasz piacon. 

Az új leányvállalat alapításával szélesebb termékpalettával, magasabb szintű szolgáltatásokkal, és nagyobb földrajzi lefedettséggel tudja ellátni meglévő és új olasz partnereit.

Fotó: Vémi Zoltán/VG

A Társaság a felpörgő disztribúció mellett gyártást is szeretne biztosítani az olasz piacra. Több lehetőséget is vizsgál a Masterplast, a zöldmezős beruházás nagyságrendileg 10 millió euró összegű lehet, egy esetleges akvizíció ennek több mint a dupláját tenné ki.

A vállalat dinamikus növekedésével Olaszország a cégcsoport egyik legjelentősebb piacává válhat, ahol az árbevétel 2023-ra a 20 millió eurót is meghaladhatja.

„A mostani orosz-ukrán konfliktus rávilágított, hogy az Európai Uniónak sok feladata van az épület energetika terén, felértékelődnek a hőszigetelési célok és igények. A napokban elfogadott „REPower EU” célja az Oroszországtól való energiafüggetlenségén túl, az energiahatékonyság fokozása az épületekben és az otthonokban. Az Olaszországban nagy sikerrel működő szigetelési programhoz hasonló támogatások megjelenést várjuk Európa-szerte, melyek az épületek energiatakarékosságának növelését helyezik a középpontba” – tette hozzá Tibor Dávid a Masterplast elnöke.