Júliustól a jelenlegieknél drágábban (átlagosan 12 százalékkal) elérhető díjcsomagokat vezet be kínálatába a Digi Távközlési Kft.  – írta meg a HWSW a cég közlése alapján.

A portál szerint 

az áremelés a legjobban a 2019-ben indult mobilszolgáltatás előfizetőit érinti majd, akik korábban eleve határozatlan idejű szerződést köthettek csak a Digivel, így az új havi díjak július 1-jétől automatikusan alkalmazhatók az esetükben. 

Fotó: KALLUS GYÖRGY / VG

A Digimobil Plusz és Max tarifák havi díja egységesen 1500 forintról 1600-ra nő, ha pedig eddig 1000 forintot fizettek, mert más Digi-szolgáltatásokkal együtt igényelték a mobilt, 300 forinttal kell majd többet fizetniük – ez 30 százalékos áremelésnek minősül.

Szintén megváltozik a Digi Junior társdíjcsomag előfizetési díja is: ez a jelenlegi 500-ról 800 forintra (illetve önállóan 1000-ről 1100-ra) emelkedik.

A mobilos díjcsomagok esetében további tarifatételek (például perc- és sms-díj) azonban nem változnak, illetve a díjcsomagokba foglalt szolgáltatásokhoz sem nyúl hozzá a cég.

Július 1-jével új lakossági vezetékes szolgáltatások is megjelennek a Digi kínálatában, melyek tartalmukban nem hoznak semmilyen számottevő változást a 2019-ben bevezetett konstrukciókhoz képest, áruk azonban eltérő mértékben emelkedik – kivéve a vezetékes telefonszolgáltatást, amit nem érintenek a változások.

A HWSW számításai szerint az az előfizető, aki a tévé- és internetszolgáltatást, valamint a telefonszolgáltatást is a Digitől veszi igénybe (Digi Nekem konstrukció), 400 és 900 forint közötti összeggel fizet majd többet a csomagban foglalt szolgáltatásoktól függően.