A The Verge beszámolója szerint apró, de sok kényelmetlenséget megspóroló új funkcióval bővül a Google Dokumentumok: mostantól egyszerre több szövegrészletet is ki lehet majd jelölni. Már nem fog plusz munkát okozni, ha két formázni kívánt mondat a szöveg két külön bekezdésében van.

466533352 LONDON, ENGLAND - MARCH 16:  A display representing the Google name and logo is lit up at night in the window of a branch of PC World on March 16, 2015 in London, England. Google's new shop is selling  Chromebook laptops, Android phones, tablets and Chromecast TV devices.  (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)
Fotó: Peter Macdiarmid / Getty Images

A szövegrészletek kijelölése egyszerű lesz: az első formázni kívánt egység kijelölése után lenyomva kell tartani a Control vagy Command (⌘) billentyűt (attól függően, hogy Mac vagy Windows gépről van-e szó), és kijelölni a többi szövegrészt. Ezek után már csak ki kell választani az eszköztárból a megfelelő formázást.

Szinte jelentéktelennek tűnhet ez az új funkció, viszont

azok munkáját, akik rendszeresen szövegekkel, így szövegszerkesztő programokkal is dolgoznak, biztosan megkönnyíti.

Eddig ezt a problémát a formátummásolóval lehetett megoldani, azonban a formázni kívánt szövegek mennyiségétől függően ez igen sok kattintást és időt jelenthetett.

A többszörös kijelölés a formázáson kívül kivágásra, áthelyezésre, vagy több mondathoz tartozó megjegyzés beszúrására is használható lesz.

A Google azt írja, hogy az új funkciót a következő 15 napban teszi elérhetővé.