A milliárdos az után küldte el a körlevelet, hogy a Twitteren egy heves vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy van-e értelme visszatérni az irodákba, vagy hatékonyabb megoldás-e a home office. a levele tárgysorába azt írta, hogy

A távmunka többet nem elfogadható.

Ezt azzal folytatta, hogy legalábbi heti 40 óra irodai munka az elvárás, aki ennek nem akar eleget tenni az nyújtsa be a felmondását - írta meg a Bloomberg. Hozzátette, hogy ez még mindig kevesebb, mint a gyári dolgozótól elvárt heti munkaidő.

Musk azt is kifejtette, hogy az irodának a munkavállaló munkakörének megfelelő szervezeti egység számít. Ez azt jelenti, hogy az az irodai dolgozó, aki a fremonti gyár emberi kapcsolataiért felel, az ne egy másik államban levő Tesla irodába járjon dolgozni.

03 September 2020, Brandenburg, Gr¸nheide: Elon Musk, head of Tesla, stands on the construction site of the Tesla Gigafactory. In Gr¸nheide near Berlin, a maximum of 500,000 vehicles per year are to roll off the assembly line starting in July 2021. According to the plans of the car manufacturer, the maximum is to be reached as quickly as possible. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB (Photo by PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: PATRICK PLEUL / dpa Picture-Alliance via AFP

A Tesla vezér a Twitteren is reagált egy követője kérésére, aki azt kérdezte, hogy mit üzen Musk azoknak, akik szerint az irodai munka elavult. A milliárdos erre azt válaszolta, hogy

aki így gondolkodik, hogy tegyen úgy mintha nem is nálunk dolgozna.

Nem ez az első eset, hogy Elon Musk kemény kézzel bánik az alkalmazottaival. Keith Rabois, szilícium-völgyi kockázati tőkés és vállalkozó, aki Musk barátja egy Twitter bejegyzésben mesélt egyszer a világ leggazdagabb emberének vezetői stílusáról.

A történet szerint A SpaceX-nél Musk egyszer azt vette észre, hogy egy csapat gyakornok ácsorgott és beszélgetett miközben sorban álltak kávéért. Musk ezt a termelékenység megsértésének tekintette és azzal fenyegetőzött, hogy mindegyikőjüket kirúgja, ha ez még egyszer előfordul.

A Twitter korábban híres volt a hatékony távmunka lehetőségeiről. Rabois egy áprilisi Twitter bejegyzésében azt írta, hogy a cég dolgozói durva pofon előtt állnak, ha Musk átveszi a vállalat irányítását.