A Twitter igazgatótanácsa egyhangúlag javasolta, hogy a részvényesek szavazzanak a Tesla vezérigazgatójának, 44 milliárd dollár értékű felvásárlási ajánlatáról, aki részvényenként 54,20 dollárért venné magánkézbe a Twittert – tudatta a Fox Business. 

Folytatódik a Musk–Twitter-saga, a vállalat nehéz diónak bizonyul

A Twitter vonakodik elfogadni elfogadni Elon Musk vállalatra tett ajánlatát.

A bejelentés akkor érkezett, amikor Musk a Katari Gazdasági Fórumon adott interjújában azt nyilatkozta, hogy a részvényesek jóváhagyása egyike annak a három "megoldatlan problémának", amely a megkötendő üzlet útjában áll.

A részvényesi jóváhagyással együtt az ügylet adósságfinanszírozásának is össze kell jönnie – mondta a milliárdos.

Musk 33,5 milliárd dolláros tőkefinanszírozást ígért, a Morgan Stanley és a többi pénzintézet pedig legfeljebb 13 milliárd dolláros adósságfinanszírozásra vállalt kötelezettséget.

Kazan,,Russia,-,Apr,26,,2022:,Logo,Of,Social,Network
Fotó: Shutterstock

A platformon jelenlévő spamek és hamis fiókok aránya körüli vita is megoldásra vár:

 bár a Twitter állítása szerint a spamek és hamis fiókok a felhasználók kevesebb mint 5 százalékát teszik ki, Musk szerint ez az arány legalább 20 százalék. 

A Twitter részvényeivel – amelyek éves szinten mintegy 11 százalékkal csökkentek –  a cikk megjelenésének időpontjában 37,78 dolláron kereskedtek darabonként, ami jóval alacsonyabb Musk ajánlatánál.