Vizsgálják Twitter megvételére tett ajánlatát – mondta a közösségimédia-vállalat vezérigazgatója az alkalmazottak számára tartott videokonferencián. A világ leggazdagabb emberének 43 milliárd dolláros ajánlatának kiértékelése elhúzódhat, ez pedig konfliktust generálhat a cég és Musk között – írja a The Verge.

Pörög a forgóajtó a Twitternél: Musk be, Wood ki

Az Ark Invest folyamatosan csökkenti részesedését a Twitterben.

Parag Agrawal vezérigazgató nem árulta el az alkalmazottaknak, hogy elfogadják-e az ajánlatot, annyi azonban elmondott, hogy az igazgatóság szigorú feltételekhez köti az ajánlat elfogadását.

Fotó: NurPhoto via AFP

A Twitter irányítását tavaly novemberben átvevő Agrawal szerint az alkalmazottak aggódnak jövőjük miatt, amennyiben Musk veszi át az irányítást a vállalatnál.

Elon Musk bírálta a Twitter vezetésének döntését, miszerint a vételi ajánlatot nem bocsátják a szavazásra a részvényesek körében. A milliárdos Tesla-vezér szerint nem a profit miatt szeretné megvenni a közösségimédia-vállalatot, hanem mert "szeretné megvédeni a szólásszabadságot" és „szeretnék, ha cég algoritmusa külső ellenőrzés alá esne”.

Elon Musk akár ellenséges felvásárlója is lehet a Twitternek

Musk visszautasította a Twitter igazgatói székét, most a Wall Streeten azt találgatják, vajon mit forgat a fejében a Tesla vezér.

Agwaral megjegyzései azt sugallják, hogy a Twitter nem hajlak könnyen az üzletre. Az igazgatótanács akár más, esetlegesen beérkező vételi ajánlatot is fontolóra vehet. Musk közben arról beszélt, hogy van B-terve, ha a Twitter visszadobja az ajánlatát.

Bíróság elé állíthatják Elon Muskot

A vád szerint Musk nem volt tisztességes a Twitter-biznisz közben.