Megkezdődtek az építések a jövő heti koncertekre a Groupama Arénában

– hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán a BL Crew, amely Magyarország piacvezető színpadépítő cégeként hivatkozik magára, immár 1992 óta.

Fotó: BL Crew

A bejegyzést a létesítmény közösségi oldalán is megosztották. Az átépítés apropója az, hogy a jövő héten előbb kedden az Iron Maiden ad koncertet a stadionban, majd  szombaton az Irigy Hónaljmirigy következik.

A brit heavy metal együttes a világszerte több mint 100 millió eladott lemezével a műfaj egyik legsikeresebb képviselője, a zenei paródiáiról ismert hazai formáció pedig fennállásának 30. évfordulóját ünnepli – a koronavírus-járvány miatt némi csúszással. 

Ahogy arról a VG néhány hete már beszámolt, a Groupama Arénát üzemeltető Sportfive Hungary Kft. a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai ellenére is növelte nettó árbevételét – derült ki a társaság beszámolójából. Nagy ugrásról azért nem beszélhetünk, mert 3,71 százalékkal, 4,15 milliárd forintra nőtt az elmúlt évben a forgalom. Ráadásul az egyéb bevételek során visszaesést látunk: a 2020-as 533 millió forintos tétel 405 millióra olvadt tavaly. 

A kiegészítő melléklet tanúsága szerint a 2021-es gazdálkodási év első negyedét jelentősen befolyásolta a pandémia: 

több labdarúgó-mérkőzést el kellett halasztani, vagy zárt kapuk mögött rendezték meg, egyéb eseményeket pedig az általános hatósági rendelkezések értelmében nem volt szabad megtartani. 

A mérlegfordulónap után bekövetkezett legjelentősebb esemény kétségkívül az, hogy közbeszerzési eljárás útján a Sportfive Hungary Kft. nyerte el az MVM Dome nevű budapesti multifunkcionális csarnok üzemelteti jogát, az eredményhirdetést követően, február 15-én meg is kötötte a szerződést.

A Népliget mellett felépült, több mint 20 ezer fő befogadására alkalmas létesítmény mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű, a legmodernebb technikával van ellátva, az üzemeltetés jogát a társaság tíz évre kapta meg. Az MVM Dome tulajdonosa továbbra is a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., a vagyonkezelője pedig az FTC.