A SPAR 78 millió eurót (mintegy 30,7 milliárd forintot) fektet be az idén Magyarországon a tavalyi 32 milliárd forintot követően – közölte az élelmiszerlánc csütörtökön, miután Szigetszentmiklóson megnyitott a cég legújabb üzlete. A közlemény szerint az új SPAR üzlet 820 millió forintból készült, 21 új munkahelyet hozva létre.

Fotó: Kallus György / VG

Tavaly hat új saját egységet nyitottak, országszerte 18 üzletet újítottak fel, a franchise-hálózat pedig 30 eladóhellyel bővült. Az év végén a társaságnak 614 üzlete volt, 35 Interspar hipermarket, 345 szupermarket és 234 franchise-üzlet. Az idén az év elején jelentették be, hogy több mint 6,5 milliárd forintból újították fel négy áruházukat.

A társaság legújabb SPAR toGo egysége korszerű eladótérrel, energiatakarékos berendezésekkel és önkiszolgáló kasszákkal várja a vásárlókat, az üzlet ledvilágítást kapott, és környezetkímélő, szén-dioxid alapú hűtésrendszerrel szerelték fel – írta meg a cég.

Az üzlet előtti területen 101 férőhelyes parkolóhelyet alakítottak ki.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 2021-ben 791,8 milliárd forint árbevételt ért el, ami 7,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. A foglalkoztatottak száma tavaly elérte a 14 500-at. A SPAR a napi fogyasztási cikkek magyarországi piacán a második legnagyobb szereplő.