BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Range Rover fontos beszállítója lett a magyar kkv

A Mono-Ipolyfabric komoly beruházást hajtott végre a gyártás érdekében.

Az ipolytölgyesi Mono-Ipolyfabric Kft. végzi a legújabb Range Rover és Range Rover SV modellek belső dekorációs elemeinek a kizárólagos tervezését és gyártását – számolt be pénteki közleményében a vállalat.

A kommüniké idézi Francois Bandurát, a Mono-Ipolyfabric Kft. tulajdonosát: a cég tavaly hatmilliárd forintos beruházást hajtott végre. A telephelyen a legmodernebb technológiákat alkalmazó gyártóüzem épült, és létrejött egy kutatás-fejlesztési központ, amely az autókba kerülő high-tech belső dizájn és a díszítőelemek tervezését, fejlesztését végzi.

Az Ipolytölgyesen előállított termékek 99 százalékát az exportpiacokra termelik. Parnereik között van az Aston Martin, a Lamborghini, a Mercedes-Benz, a Porsche, a Jaguar, a Land Rover, az Audi és a BMW. A fejlesztésnek köszönhetően a cég 2021-hez képest 30 százalékkal növelte a kapacitását. Több mint 200 új munkahelyet is teremtettek, több mint 700 alkalmazott dolgozik a Mono-Ipolyfabric Kft.-nél.

A Mono 2021-es árbevétele a kapacitásnövelésnek köszönhetően a korábbi évhez képest 25 százalékkal nőtt, elérte a 16,9 milliárd forintot (40 millió euró). 2022-re mintegy 21,1 milliárd forint (50 millió euró) árbevételre számítanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.