Becslések szerint több száz Twitter-alkalmazott hagyja ott a közösségimédia-vállalatot, miután e-mailben ultimátumot kaptak az új cégtulajdonostól, Elon Musktól, miszerint vagy rendkívül keményen dolgoznak a jövőben, vagy távoznak a cégtől – írja a Reuters.

A névtelenül megosztott információk szerint 180 megkérdezett dolgozó közül 42 százalék távozik a vállalattól, negyedük „vonakodva” a maradás mellett döntött, és a felmérésben részt vevők mindössze 7 százaléka mondta azt, hogy azonnal rábólintottak a maradásra. Bár a maradás mellett voksoló alkalmazottak pontos száma nem ismert, a felmérési adatokból az derül ki, hogy az alkalmazottak nem szívesen maradnak egy olyan vállalatnál, ahol a dolgozók felét azonnal kirúgják, és radikálisan változtatják meg a munkakultúrát.

Twitter Pauses Verification Service After Chaos, Elon Musk along with the Twitter logo is seen in this illustration photo in Warsaw, Poland on 12 November, 2022. The option to sign up for Twitter’s new verification service for $7.99 has disappeared from the iOS app after users were abusing it to impersonate brands and famous people. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: NurPhoto via AFP

Musk találkozott néhány vezető beosztásban lévő alkalmazottal, hogy megpróbálja meggyőzni őket a maradásról – mondta egy a Twitter munkatársaival kapcsolatban álló volt alkalmazott. Két forrás szerint a vállalat értesítette a dolgozókat, hogy hétfőig zárva tartja az irodáit, és inaktiválja a munkatársak belépőkártyáit.

Musk nem aggódik a felmondások miatt, mivel „a legjobb emberek maradnak”

– derült ki csütörtökön késő este a milliárdos tulajdonos Twitter-bejegyzéséből. A felmondások közepette azt is hozzátette, hogy soha nem használták annyian a Twittert, mint mostanában, részleteket azonban nem közölt.  A Twitter kommunikációs csapata, amely számos tagját elveszítette, nem reagált a kommentárkérésre.

új vezetőt keres a Twitter élére

A milliárdos cégtulajdonos egyéb kötelezettségei miatt kevesebb időt tud a jövőben a Twitternek szentelni.