ultimátumot intézett a Twitter alkalmazottaihoz szerda reggel, hogy a cég dolgozóinak „rendkívül keményen kell dolgozniuk” a jövőben. A The Washington Post megszerezte a levelet, amelyben az alkalmazottakat arra kérték, hogy 

reagáljanak csütörtökig a levélre, ha továbbra is a cégnél akarnak maradni.

FRANCE - ELON MUSK - TWITTER - ILLUSTRATION
Fotó: Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Az alkalmazottaknak az e-mailbe ágyazott űrlapon az igen gombra kellett kattintaniuk, ha a cégen belül szeretnének maradni. Ellenkező esetben három hónap végkielégítést kapnak.

A szerdai nap közepén a Twitter Trust and Safety csapatának tagjai – akik felelősek azért, hogy a gyűlöletbeszédet és a félretájékoztatást távol tartsák az oldalról – a megtorlástól való félelem miatt névtelenül azt mondták, hogy tömeges leépítést terveznek a részlegnél. Az e-mail mindössze néhány órával azután érkezett, hogy Musk Twitter-üzenetében bejelentette, bevezetik a Twitter Blue előfizetéses termékét, ami az első fontos változás a platformnál azóta, hogy Musk a múlt hónapban átvette a Twitter tulajdonosi és vezérigazgatói tisztségét.  

Musk korábban a Twitter bizonytalan pénzügyi helyzetével kapcsolatos aggodalmát fejezte ki. Az üzletember arra figyelmeztetett, hogy a Twitter nem lesz képes átvészelni a közelgő gazdasági visszaesést, ha nem tudja növelni a bevételeit. Hozzátette, hogy 

a vállalat 13 milliárd dolláros adóssággal küszködik 

az átvételi ügylet után, és az elkövetkező 12 hónapban összesen csaknem 1,2 milliárd dollár kamatot fizet ki. Ez utóbbi kiadás meghaladja a cég pénzforgalmát, amely június végén 1,1 milliárd dollár volt. A világ leggazdagabb embere szerint a Twitter naponta 4 millió dollárt veszít, aminek a legfőbb oka a hirdetők távolmaradása.