korábban a Tesla, illetve a SpaceX főhadiszállásán töltötte dolgos éjszakáit, most azonban továbbállt és egy ideje a korábbi kedvenc cégei felé sem néz. A Twitter átvétele és átalakítása ugyanis szinte minden erejét leköti.

Twitter Asking Recently Laid Off Employees To Return
Fotó: STR / AFP

A milliárdos első hónapjai feje tetejére állították a Twitter mindennapjait: Musk kissé excentrikus életvitele ugyanis a felhasználók, a befektetők és az alkalmazottak számára is tartogatott meglepetéseket - és nem mindig a kellemes fajtából.

Musk például visszaengedte az oldalra a korábban antiszemita és rasszista tweetjei miatt letiltott Kanye Westet, azaz Ye-t, akit azóta ismét tiltottak, miután kiírta, hogy szereti a zsidókat és a nácikat is. De a Tesla atyja nyílt háborúba akar lépni az Apple ellen is, illetve eltökélt céljául tűzte ki a Twitter korábbi vezetése piszkos ügyeinek kiteregetését is.

Miközben Musk a Twitterrel van elfoglalva, a Tesla problémái egyre csak sokasodnak.

Az elektromos járművek gyártására szakosodott cég kínai megrendelései csökkenést mutatnak, ennek okán kénytelen termelését is visszafogni ázsiai gyárában. A csökkentés mértéke akár 20 százalék is lehet, ami nagy mértékben rontja a cég keleti eredményeit.

Arról nem is beszélve, hogy a cég tőzsdei kapitalizációja idén 500 milliárddal zuhant, az árfolyam 51 százalékkal esett. 

A Tesla árfolyama
Jelentős esésen van túl a Tesla idén

A Tesla nem csak gyártósorát kénytelen visszafogni Kínában: az újonnan felvett kollégák munkába állása is elhúzódik. És ha mindez nem lenne elég, a részvényesek is döngetik az ajtót, 5-10 milliárd dolláros részvényvisszavásárlási programot és egy kinevezett igazgatót követelve, aki a befektetők érdekeit képviselné a Tesla igazgatótanácsában.

Musk mindehhez annyit fűzött hozzá immáron saját közösségi média platformján, hogy neki most nincs ideje ezekkel a gondokkal foglalkozni, mivel a Twitter átvétele miatt a cég központjában kel és fekszik. 

Állítása szerint mindezek ellenére szemmel tartja a Tesla és a SpaceX mindennapjait is, de mivel ezek élén „csodálatosan jó szakemberek” állnak, nincs is rá igazán szükségük.