A Főtaxi taxitársaságnak dolgozó sofőrök által teljesített fuvarok száma az egyharmadával növekedett 2022-ben az egy évvel korábbihoz képest, a flotta autói összesen közel 36 millió kilométert tettek meg. 

Budapest, 2018. október 16.A FŐTAXI Zrt. épülete közelében a Kerepesi útnál sárga taxi gépkocsik parkolnak a gépkocsivezetők pihenőidejében.
A Főtaxi Zrt. épülete közelében, a Kerepesi útnál sárga taxik parkolnak a gépkocsivezetők pihenőidejében. 
Fotó: Jászai Csaba / MTI

A ferihegyi fuvarok száma több mint a kétszeresére ugrott 2021-hez képest, a repülőtérről szállított utasok száma pedig tavaly meghaladta az egymilliót.

Tavaly majdnem minden tizedik utazást a céges partnerek megrendelései alapján teljesített a Főtaxi. A vállalati fuvarok száma új rekordot döntve felülmúlta a 2019-es csúcsot is, 2021-hez viszonyítva pedig 33 százalékos bővülés következett be. 

A taxisoknak a legerősebb időszak a péntek és a szombat éjszaka, valamint az esős napok. 

Ami az év hónapjait illeti, a vásárlások és a céges rendezvények, valamint a szilveszter miatt a december, a reptéri viszonylatban pedig a szeptember hozott kiemelkedő eredményt 2022-ben. Az utóbbinak az a magyarázata, hogy az első őszi hónapban még az üdülni, bulizni vágyók is utaznak, de már beindulnak az üzleti utak is.

Hódítanak a digitális csatornák

Az utasok körében egyre népszerűbb a digitális csatornákon (mobiltelefonos alkalmazás, robotdiszpécser) keresztül történő taxirendelés, ezek száma meghaladta az egymilliót, ez csaknem 60 százalékos növekedés 2021-hez képest. Az applikáción rendelt fuvarok száma 32 százalékkal növekedve rekordot döntött, felülmúlva a 2019-es szintet is. Az éves eredmények tekintetében a 2021-ben a hazai taxitársaságok között elsőként bevezetett robotdiszpécser sem maradt le, hiszen nagyjából megháromszorozta a felvett fuvarok számát.